Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Konstigt beteende, given förklaring

LockjaktPosted by Peter Berglund Tue, March 09, 2010 07:19:09
Plats:Brottby
Tid:05.00
Jägare:Peter Berglund

Senaste veckan har jag varit och skrikit en hel del på den här marken, senast igår kväll utan resultat. Det har blivit lite av en terapi mark för mig då jag inte har så många marker att röra mig på så har jag åkt till Brottby för att lugna ner locknerverna. Det passet känns med andra ord inte speciellt hett.

Jag är ute i god tid, har satt ut bulvanen 50-60 meter bort och hunnit sätta i mig och klockan visar inte ens 05.00. Det dröjer nog 20-25 minuter innan det är vettigt skjutljus. Jag sitter i sidvind med bulvanen rakt framför mig.

När ljuset börjar infinna sig skymtar jag någonting som ser misstänksamt ut, som ni alla lockjägare vet så kan det finnas rävar precis överallt när det är lite skumt ljus ute ( dvs buskar och snår ). Hjärnan är en jävla optimist :) Men denna gång var det annorlunda...

Jag inbilligar mig att det rör på sig och gör någonting jag aldrig annars brukar göra förutom när jag är 100% säker på att det är en räv. Jag vrider om bössan för att titta i kikaren om det är en räv. Nu hade jag inte börjat locka så det gjorde mitt beslut lite lättare annars är jag väldigt noga med att aldrig röra en fena om jag inte är säker på att det är räv.

DET ÄR RÄV! Långt bort, säkert 350meter. Den ligger på rygg och ålar sig, efter ett tag ställer den sig upp och springer 10m bort för att kasta sig på rygg igen. Skabbräv tänker jag, får se om den är intresserad av ett lockljud. Plockar upp PC3an och drar iväg en trudelutt, räven reagerar direkt och kryper ihop på marken. Springer mot ett dike som är i min riktning där den tar skydd. Jag sitter tyst i 10 minuter och ser ingenting, bulvanen är helt synlig och borde fått räven intresserad vid det här laget. Ingenting händer... Drar iväg en trudelutt till och räven kommer upp ur diket och börjar springa men inte direkt mot bulvanen utan lite kors och tvärs ute på åkern. Jag tutar till igen medans den springer och då kastar den mot bulvanen för att bromsa ner och stanna på dryga 180-190 meter. Jag har den i kikaren innan jag tutar i pipan och lyckas fälla den.

Det känns riktigt bra att få bort en skabbräv, cirka 7kg hanne

Kan också tilläggas att igår morse var jag och Fredrik på ett pass där Fredrik lockade in 2 rävar och jag bommade på en som stod still på ca 120meter. Dålig fokus där...  • Comments(7)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Magnus Rahkola Tue, March 09, 2010 19:40:17

ÄNTLIGEN! :D

Posted by Peter Berglund Tue, March 09, 2010 15:52:21

Martin: Jag har alltid med mig en liten colaflaska med bränsle i, det är bäst att göra det direkt och på plats.

Lennart: Tackar tackar

Posted by Lennart Tue, March 09, 2010 15:51:18

Snyggt jobbat.

Posted by Martin Tue, March 09, 2010 12:54:29

När jag har skjutit skabbräv så bränner jag dem på plats .

Hur gör du?

Posted by Peter Berglund Tue, March 09, 2010 10:46:09

Jonas: Tackar tackar

Martin: Jo det är i ett tidigt stadie och det känns riktigt bra att ha förvaltat chansen på den räven. Den mådde verkligen inte bra... Ibland fick den ryck och sprang 10 meter för att sedan kasta sig på rygg och vrida sig, sen återigen kasta sig på rygg osv. Springa lite. Förstå vilken smärtsam död en skabbräv går till mötes. Riktigt hemskt att titta på!

Posted by Martin Tue, March 09, 2010 09:41:22

Bra gjort!

Verkar vara tidigt stadie så du har nog besparat den mycket lidande.

Posted by Jonas Johansson Tue, March 09, 2010 09:26:18

Gött gobbat Peter :)