Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Katastrof nr 2 i Domta...

LockjaktPosted by Peter Berglund Sat, March 06, 2010 14:13:35
Plats:Domta, Örsundsbro
Jägare: Peter, Janne & Markus
Tid: 07.00

Markus har sett ut ett pass som kan ge räv relativt nära en väg. Vi parkerar bilen och traskar 50 meter ut till ett lämpligt ställe, Markus sitter 40meter till vänster om mig och Janne. Janne har lämnat bössan i bilen och ska locka på det här passet. Vi sitter tysta i 5 minuter nånting och sen kör vi på. Efter ungefär 20 minuter så avbryter Janne passet då våran sikt är relativt begränsad av solen som bländar våran sikt. Janne ropar åt Markus och vi börjar traska därifrån. Väl uppe vid bilen ringer Markus och förklarar att han ser en inkommande räv på 250 meter och ber Janne locka mer. Räven kommer dock aldrig till Markus i lämpligt håll vi ser den däremot från vägen där vi står och jag lägger mig på snövallen med dryga 250m skotthåll till räven. Då kommer det en bil i mötande körfält 400m bort. Självklart får han syn på räven och backar för att se på det fina djuret. Det blev aldrig någon skottchans här.

Markus var extremt missnöjd med hur passet avslutades från våran sida, han hade ju räv!

Här finns det en hel del att säga om hur man ska och inte ska göra.

Något jag alltid tänker på när jag lämnar pass:

Ska man prata så viska men helst inte
Vissla till sin kompis om man ska avsluta passet men får man inget svar så har man ju ett kommunikationsproblem. Att sitta långt ifrån varandra har definitivt sina nackdelar men det kan lösas med comradiokontakt inkopplat i hörselkåporna och mic. Något vi allvarligt funderar på nu. Jag är inget jätte"fan" av att sitta långt ifrån varann "taktikten" men ibland kräver terrängen att man delar på sig, som i det här fallet.

Vad man än säger i efterhand så kommer såna här situationer uppstå då och då om man sitter långt ifrån varandra. Vi hade kunnat avbryta passet efter 40 minuter och fortfarande ha samma dilemma med en räv som kommer in till en passkytt, det är helt omöjligt att veta om man inte har kommunikation eller ser varandra och kan visa tecken av att det händer något.

Det föregående passet satt nog kvar i Janne's huvud, han har aldrig förr ropat till en passkytt när vi lämnar passet. Det är bara att ta nya tag!


  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Daniel W-M Sat, March 06, 2010 21:59:36

"Det viktiga är inte att vinna, det är att delta.." =)

Posted by Peter Berglund Sat, March 06, 2010 15:27:41

Haha, ähh va fan. Ibland går det bara riktigt dåligt!

Posted by Janne Sat, March 06, 2010 15:03:49

Hahaa! Vi framstår som ett gäng RETARDS och totala nybörjare!! Jag kan då säga att jag gjorde allt,precis ALLT fel denna morgon.

Hoppas att man lär sig nått och kan såhär även lära nån annan hur man ABSOLUT INTE beter sig på lockjakt