Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Handladdning och reservdelar

BlandatPosted by Peter Berglund Wed, February 24, 2010 08:41:31
Så då har det trillat in lite saker:

Norma 203-b krut Köpt på Mk Jakt och Fritid Åkersberga
CCI Magnum tändhattar Köpt på Karlssons jakt i Enköping
Hornady V-max 95gr köpt på Walter Borg

Samt en reservdel till Janne's bulvan som vart tagen av en rovfågel för några veckor sedan. Ett stort tack till Gamecall.se för hjälp med den biten!

Jag har beställt kulisättarverktyg och kalibreringsverktyg av WWW.KRONJAKT.SE som dyker upp här i närmaste dagarna och hade jag planerat att få låna Janne's press någon kväll men det är inte säkert att man är välkommen dit efter att vi krossade Finland med 3-0 i OS Hockey'n. Eventuellt måste en sekundär lösning kommas på...

Jag och Fredrik var på skjutbanan igår och smällde av några serier på 100m, man kan aldrig träna för mycket på banan. Väderrapporterna ser ostabila ut inför helgen med en hel del nederbörd. Dock väntas plusgrader också och det välkomnas verkligen!

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Peter Berglund Fri, February 26, 2010 10:35:21

Hej och välkommen Åke!

När det inte är gynnsamma förhållanden så sitter jag hellre på skjutbanan än dammsuger hemma i lägenheten även om jag kanske borde prioritera annorlunda för husefriden...

Jag fick tag i jaktmark i norr uppland, Månkarbo i Oktober och sen dess har jag lyckats fälla 5 rävar och locka in ett gäng ytterligare som kompisar har skjutit. Däremot så har den "riktiga" och bästa säsongen som ska vara från senare halvan av Februari fram till sista dagarna i Mars än så länge uteblivit på grund av alldeles för mycke snö. Dessutom så har jag inte alltför många marker att locka räv på tyvärr. Marken i Månkarbo är bara att glömma tills det blir ett riktigt töväder där och har jag otur blir det inget töväder innan säsongen är slut.

Snödjupet i Månkarbo är 70cm och då är det mycket svårt att få in rävar på lockljud. Nu i helgen har vi töväder i Stockholmsområdet så det kan generera fin jakt eventuellt redan på söndag om vi har tur.

Skare är a och o i rävlock, räven springer lätt på skare och behöver inte ödsla så mycket energi för att komma in på ett rävlock för att eventuellt ta upp en kamp med ett annat rovdjur om det tilltänkta bytet.

Vart någonstans bor du? Jag hjälper gärna till och visar det lilla jag lärt mig genom rävlock om det är någonstans relativt nära Stockholmsområdet.

Mvh Peter Berglund 070 - 646 05 91

Posted by Åke Fri, February 26, 2010 10:24:54

Skjuter ni bara tavelrävar eller får ni några riktiga rävar??? Mitt rävlockane funkar i alla fall inte. Kanske jag måste bjuda hem några av er grabbar för att se om det här med rävlock verkligen är så effektivt som vissa påstår.

Mvh Åke

Posted by Jonas Johansson Wed, February 24, 2010 09:47:33

Trevligt med lite nya grejer smiley

Mvh.