Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Äntligen lite snö!!

VakjaktPosted by Martin Hermansson Tue, January 21, 2014 17:43:47
Vaksäsongen startade med den första snön för 2014 och efter att ha inventerat åtlarna och konstaterat att den mest aktiva är den som inte är försedd med någon vakkoja så bänkade jag mig bakom några buskar i en snödriva, åteln ligger på ca:70m avstånd så det borde gå att få in rävarna även om det kräver lite mer stillasittande från undertecknad!!
Det är kanske inte min starkaste gren , särskilt inte när man inte suttit några pass på ett tag..
Jag har tagit på mig en Flytoverall för att kunna hålla värmen och upptäcker ganska snart att den inte kommer göra det lätt för mig, vilket prassel och oväsen den för!!

Efter att ha suttit ett tag så börjar ovanan att vaka göra sig påmind och runt 23 tiden så är det lite svårt att sitta stilla.. myror i brallan heter det visst!!

Men även om jag suttit och skruvat på mig en stund så ser jag plötsligt en svart korv som kommer flytande på snön, den är jämntjock hela vägen så det ser lite skumt ut, ett tag funderar jag på om det är en Grävling men ser tillslut att det är en tjockpälsad räv
Avståndet krymper snabbt eftersom den är på väg snett mot mig .
Om jag rör mig nu så lär det bli fart på fältet.
15m ifrån mig ligger en liten jordhög och när räven försvinner in bakom den så gör jag en kvick anläggning mot den sida som jag bedömer att jag ska få se räven nästa gång, inget händer??
Jag lyfter blicken från kikarsiktet och ser att räven nu står uppe på Jordhögen med blicken fäst vid en prasslande jägare i flytoverall.
En snabb siktes justering och Sakos rävammunition lägger min första Vakräv för denna säsongen i en prydlig hög på toppen av Jordhögen.
Denna Vakräv är premiären för min Ljuddämpare och resultatet blev att jag kunde höra dunsen när kulan träffade Räven och dessutom tog den bort hela mynningsflamman och den förblindande effekt som den kan ha.
Positivt om man vill ha möjligheten till uppföljnings skott..
Det känns som jag har funnit en bra lösning till Rävbössan även om den är ganska otymplig att släpa på.

Skitjakt på er jägarvänner /Martin  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.