Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Trebenting på åteln

VakjaktPosted by Edvin Lidén Thu, February 21, 2013 17:40:14
Hade under tre nätter vart aktivitet på åteln, så passade fint för ett vakpass på den fjärde! smiley Vid åtta tiden var man på plats i kojan, slog igång fotogenkaminen och fixade i ordning lite grejer.

Sen blev de att vänta, men som tur var så tog de inte så länge! Kl 21:30 fick en rörelse mig att rycka till! var de inte nått som skymtade till bland småtallarna på myren? Fäste blicken där jag trodde mig se mig sett en rörelse, men gick över ganska fort till att tro att jag bara såg i syne. Men nej så var det inte! Där kom rörelsen igen och nu var det helt klart att att de var räv på G! smiley Öppnade luckan och la ut bössan, sökte upp räven i siktet och då fick jag se att räven haltade väldigt mycket och inte alls använde höger fram. Följde räven i siktet för att invänta ett bra skottögonblick, den kom och haltade sig fram i kanten av myren på ca 70 m. När den stannade till för att nosa i en grop i snön kramade jag avtryckarn och räven blev liggandes!smiley Precis när skottet gått och jag repeterade får jag se en till räv som springer längst myrkanten för att nästan omgående försvinna in i mörkret..

Nöjde då mig med kvällens resultat för att man skulle orka upp dagen efter osv.

När jag hämtade räven visade sig att den bara hade tre ben! Skönt att få bort en sådan, ganska otroligt att dom kan klara sig med en sån skada och i övrigt var hon i fin form! :)

Hade även med mig finbesök i kojan av jakt och jägare, extra kul att de lyckades då för de brukar vilja gå åt skogen när de verkligen gäller! ;)

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Edvin Lidén Fri, February 22, 2013 23:44:52

Tackar, kan nog vara så ;) men har inte sett de där spåren tidigare som skilde sig ganska mkt från en frisk räv! jo men kommer nog ut mest troligt till nästa vinter ;) roligt o höra! :D

Posted by Martin Fri, February 22, 2013 18:42:07

Bra gjort!

Att den inte var på svältgränsen beror nog på att någon vänlig själ matar den på någon av sina åtlar ;)

Då kommer snart en artikel då antar jag :)

Jag fann några trevliga filmer på Youtube också så dig ser man snart överallt :D