Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Fin start på 2013

BlandatPosted by Edvin Lidén Tue, January 08, 2013 13:56:17
Har tyvärr haft lite dålig aktivitet här under slutet av 2012 men har satsat allt på jakten och de har gett resultat tycker jag! 22 rävar har de blivit hittills under säsongen och då 17 av dom i snara, men förhoppningsvis stannar det inte där då de är ett bra tag kvar av säsongen :)

Har nu vart ner i söder en vecka med farsan o brorsan och jagat hjort, rådjur och räv i kring Mariestad och Lidköping. Det gick fint och de resulterade i 2 hjortar, 6 rådjur och 2 rävar under veckan, men blir nästan lite avundsjuk på vilt tätheten där jämfört med i norrland! smiley

De två rävarna fick jag bland annat äran och skjuta och har dessutom båda på film som ni kan se lite längre ner i de här inlägget :)

Den första av rävarna fick känna sig besegrad när vi tog en liten såt i en tät gran ungskog intill en soptipp och jag fick pass intill en bullervall. När de två drevkarlarna precis hade börjat gå så meddelade en av dom på radion att en räv observerats i såten!

Spänningen var på topp och helt plötsligt hörde jag hur de rasslade till i snön bakom mig på bullervallen, vände mig om och fick se hur en räv var på väg snett emot mig längst efter bullervallen. Fick upp hagelbössan och lät skottet gå! :) Första räven för 2013 var nedlagd för min del, en fin hane :)

Den andra räven tog jag på lock när de fanns lite tid över en kväll.

Jag intog pass på en åker med stora ekar utplacerade lite här och var, satte mig mot en av ekarna och började locka med Twisted Syco :) efter ca 5 min fick jag se en räv i full fart rätt emot mig, fick slaget på kameran och la upp bössan.

Räven var fortfarande på väg emot utan att ha stannat så när den var på 30 m så tyckte jag de började bli lite väl nära o då lät ja skottet gå och de gick fint smiley

Har nu även bestämt vilken bössa jag ska ha och nu är de bara upp till farbror blå hur länge det tar! Det blir en Sauer 202 XT 308 Win och ett Khales Helia CSX 3-12x56 kikarsikte :) och de blir även en dämpare och kolvkams höjning på de :)

Ha de bra o skitjakt på er alla rävjägare! :)

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Edvin Lidén Tue, January 15, 2013 22:18:28

Tack ska ni ha :) taggar lite smått tills bössan kommer nu kan ja lova! ;)

Posted by Niclas A Tue, January 15, 2013 21:02:00

Gratulerar både till rävar och klokt vapenpaket, med den kikaren lär du kunna öka avskjutningen ytterligare pga. dess skymnings egenskaper!

Posted by Daniel W-M Wed, January 09, 2013 09:52:35

Hatten av!! :)Å grattis till ett fint vapenpaket! Keep up the good work!

Posted by Martin Wed, January 09, 2013 07:51:22

Grattis till den fina starten på året!

och tackar för de underhållande filmerna :)

Det kommande vapenvalet med glugg kommer säkert bli till belåtenhet det verkar vara fina grejer.

Skitjakt själv :)