Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Talgbolls räven numera hädangången

BlandatPosted by Martin Hermansson Sat, December 15, 2012 15:46:39
Som jag skrev i mitt förra inlägg så ville jag få tag i en Skabbräv som försökte hämta mat i mina föräldrars fågelbord, därav namnet.

När jag vaknade i morse hade det snöat rätt skapligt i våra mått mätt (10cm blötsnö) så hundjakten avbokades för dagen mest på grund av att man är lite bekväm av sigsmiley.

Jag kröp tacksamt ner i bingen igen men först efter att jag kollat fällan som står ca:100m utanför sovrumsfönstret, inte igenslagen!

Ett par timmar senare och bättre utvilad så går jag upp för att fixa frukost för andra gången idag och nu har det ljusnat så att fällan nu är igenslagen är det inga tvivel om, tanken på skabbräven är stark eftersom klockan nu är en bit in på förmiddagen så jag hoppar i kläderna och pulsar bort för att undersöka fällan.

Ett spår leder rakt in men inget leder ut och med en kontroll med ficklampan så ser jag en raggig svans som ser allt annat än frisk ut.

Jag hämtar Faderns 22:a och skyndar tillbaka, Räven tas av daga och de stora gummihandskarna tas framsmiley jag har lite svårt för denna delen.

Efter att nästan fått upp min första frukost så har jag i varje fall fått fram denna stackare till en plats som jag kan kremera den för graderna är på plus så skabben lär inte frysa ihjäl nu.

Ett J-vla otyg den här parasiten , brrr!

Min andra frukost idag smakade inte så bra som den borde gjort men

jag hoppas att det gör skillnad för resten av rävstammen i området.

Min trotjänare till fälla gör ett gott jobb i årsmiley.

  • Comments(7)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Martin Thu, December 20, 2012 20:38:49

Jag sköt min 9:onde räv för säsongen idag mitt på dagen!!

Var hemma en snabbtur på rasten och när jag körde förbi åteln så stod den i närheten , hem och hämta 222:an och tillbaka för expidering.. anledningen till brådskan var att även denna räv såg ut att ha skabb , dessutom var den kraftigt halt på ett bakben (skabben)

Jäkla tråkigt detta!!! hoppas att jag rensat bort de sjuka nu så man kan få se lite friska rävar på åteln också.

Någon bild vill jag inte sätta in för man blir bara ledsen.

Posted by Martin Wed, December 19, 2012 07:57:12

Tackar! :)

Posted by Majsan, Lindsjo taxar Tue, December 18, 2012 18:38:38

Så bra att du kunde avsluta lidandet...bra jobbat!

Posted by Martin Mon, December 17, 2012 08:17:09

Jo! till och med min syster som inte ser jakt som så självklart som jag ringde och jagade ut mig på en extra sittning ,Den var iofs redan planerad men det kändes bra att få det erkännandet ;)

Att det blev fällan som lyckades är av mindre betydelse.

Posted by edvin Sat, December 15, 2012 20:56:36

Skönt att du fick tag på skabbisen!! :) Är riktigt tråkigt när ett sånt fint vilt som räven ska han nått sådant :( God fortsättning på jakten! :)

Posted by Martin Sat, December 15, 2012 17:08:28

Tack !

Jag följde din länk till sidan :)

Den får jag kolla igenom !!

Jag lyssnade även på p4 intervjun.

Min tanke är att jag hela tiden sett skabb men att den ökat på senare år på grund av att även rävstammen har gjort det!

Rävarna som jag skjutit innan 2007 är inte många men när jag väl drog igång rävjakten på allvar så ser jag som de säger en snabb ökning på rådjurs stammen, 2-3 kid börjar synas lite varstans.

Jag antar att rävstammens minskning till viss del beror på att den nya generationen har funnit den jakten spännande sedan den näst intill varit utdöd tillsammans med rävstammen, nu behövs den på nytt!

Posted by Älgflugornas Herre Sat, December 15, 2012 16:52:54

Fy fan vad den såg ut. Bra gjort!Hört om rävskabben på P4?http://lipoptena.blogspot.se/2012/12/ravskabben-okar.html