Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Trevligt mail!

LockjaktPosted by Daniel W-M Thu, December 13, 2012 15:14:48

Ni kommer säkert ihåg Niclas Andersson som stod för konsstycket att panga 4 rävar på samma pass. Belöningen för denna bedrift blev en lockpipa. Fick nu detta mail:

”Hej Daniel!

Idag spräckte jag nollan med den lilla behändiga lockpipan som jag fick av dig för insatsen med de fyra rävarna!

Jag var på plats i god tid innan det började ljusna, syftet var att försöka fälla en dovhjort, just som det blev tillräckligt ljust för att se något med kikaren upptäckte jag 3 hjortar varav 2 kapitala helskovlar, enda problemet var att de betade ca 30m in på grannens mark, efter nästan en timmes väntan kände jag att nu måste något göras: så jag började att locka med pipan för att se om någon räv var hemma i sälg buskaget mellan mig och hjortarna.
Eftersom även hjort djuren ibland kan visa intresse för konstiga ljud kände jag att jag inte hade något att förlora, så jag lockade några strofer men ingen räv kom, men hjortarna började närma sig och nu gick dom precis på andra sidan gränsen, och den följde dom 400m innan de sedan vek av, då kom man osökt att tänka på uttrycket inte sälja skinnet förrän björnen är skjuten!!!

Där stod jag nu något besviken och såg hjortarna försvinna, så fick jag ide´n att testa locka igen, denna gång mot en tät ca 200m lång häck. Efter ca 20 sek lockande såg jag ett par välbekanta öron sticka upp, kollade i siktet, jodå visst var det en räv, lockade lite till och då kom den springande som en galning emot mig, när den hade ca 100m kvar skällde jag fast den, sedan fick min nya Remington 700 Sendero i 7mm rem mag med 168grs berger vld hunting kula göra sitt jobb. Resultatet var en stor fin hanräv som jag lämnat iväg för att fixa till skinnet.

Med Vänlig Hälsning

Niclas Andersson”

Nr 27 för Niclas i år. Bara att lyfta på hatten!

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Niclas Sun, December 16, 2012 21:29:26

Tack!Är mycket nöjd med Senderon, och pga. vikten är rekylen förhållandevis mild!24 av rävarna är skjutna med en annan Remington 700 i cal 243win de flesta med Sierras 70grs Blitzking, har testat ett antal andra kulor men ingen med samma tvärdöd som Blitzkingen!Mvh/Niclas

Posted by Martin Fri, December 14, 2012 07:49:39

Trevligt! :)

Grattis till räven och respekt på 27 rävar.

Remington Sendero mmmm! den modellen tittade jag ganska länge på också , till och med kalibern är intressant :) .