Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

En stövare i Jokkmokk!

DrevjaktPosted by Daniel W-M Tue, November 27, 2012 15:09:36

Har snart bott ett år i Jokkmokk och har under den tiden inte sett skymten av en stövare. Älghundar och skällande fågelhundar är det man ser. Så när Macke släppte ut sin 1,5 åriga finnstövare i fredags så var det nog många som lyfte på ögonbrynen.

Macke var less den obefintliga vintern nere vid kusten och ville komma upp och jaga i snö. Jag var inte ett dugg svårövertalad.

Vi jagade både lördag och söndag. Fick inte upp nått första dagen men hade ett kanonfint drev på söndagen där jag tyvärr hade stolpe ut. Räven kom längst järnvägen och vinklade sedan av på ett skoterspår. Samma skoterspår som jag just hade ställt mig på. Våra blickar mötes och både jag och räven stod förstenad några sekunder innan den kastade och fortsatte längst järnvägen. Det är ju alltid lätt att vara efterklok men hade jag antingen varit nån minut tidigare eller senare så hade jag stått perfekt. Hade jag å andra sidan valt kombin istället för hagelsprutan så hade räven fått bita i snön!

Första gången jag provade stövarjakt efter räv och absolut inte den sista!

Tojjan testades till max och tog sig fram enormt bra!

Macke och Ozzy

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Martin Tue, November 27, 2012 16:01:13

Trevligt!

Synd på räven men nu vet du var den finns ;)

Det är klart du ska ha kula färdig att användas!

Hagel blir nästan alltid för närsynt! :)