Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Räv in på 11 meter!

LockjaktPosted by Edvin Lidén Fri, August 24, 2012 12:18:09
De hela började med att jag att jag var ute och passade bock. Bocken hade visat sig vid ett par tillfällen men dock utom skotthåll, klockan tickade och det blev mörkare och mörkare för varje minut som gick så ja bestämde mig för att göra ett ansmygnings försök på bocken som stod ca 250 m bort.

Ålandes i lera och bitvis vattenpölar for det genom huvudet på mig ''är det verkligen värt att skita ner sig fullständigt för en bock'' ? Svaret blev ja eftersom han gäckat mig sedan premiären, så någonting var man tvungen att försöka.

Så jag fortsatte att åla mig fram. När jag nästan var framme där jag eventuellt tänkt att skjuta ifrån ser jag han sakta glida in mot skogskanten, för att sedan stanna upp och gnida in huvudet mot en gran och sedan försvinna för kvällen. Jäklar hade jag bara hunnit tio meter till hade jag haft fritt skottfält och bocken hade fått en tuff utmaning!

Med kanske en halvtimme kvar av skottljuset gick jag tillbaka till tornet, satte mig och tog fram Twisted Syco pipan. Blåste två omgångar och efter kanske 20-30 sekunder kom en räv farandes från skogen som skjuten ur en kanon rätt emot mig! När den var på dryga 40 meter ropade jag till två gånger men den bara fortsatte i full fart rätt inpå!

När han var på 11 meter stannade han och stirrade på mig som om han funderade vad han verkligen gett sig in på, då var jag inte sen att krama avtryckarn och årets första lockräv var fälld! smiley

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Edvin Lidén Sat, August 25, 2012 21:32:23

Tackar! :) jodå kommer det räv får bocken allt vänta ;)

Posted by Martin Sat, August 25, 2012 17:39:59

Grattis!

En räv är nästan roligare att fälla en Bocken eftersom utmaningen oftast är en bra bit större!

Gott jobb!