Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

För vissa går det bra!

VakjaktPosted by Daniel W-M Tue, August 21, 2012 15:47:00

Fick just ett roligt mail.
Niclas Andersson från Ystad skriver följande:

"Så här började det: Det var den 16 Aug, alltså bockpremiär här i Skåne, jag var inbjuden till en vän på bockjakt strax utanför Tomelilla, redan 10 över 5 på morgonen sköt min passgranne en fin bock, och i samspråk med jaktledaren bestämde vi oss för att avbryta jakten 0600.

Fortfarande jaktsugen begav jag mig till en ny mark som jag just fått arrende på, där gick jag några hundra meter för att komma till en mindre skogsdunge som skulle undersökas på eventuella spår mm. När detta var klart fortsatte färden upp för en backe och när jag kom till toppen upptäckte jag ganska snabbt en räv som låg och sov ca 120m bort, inom ett par sekunder hade jag lagt mig ner, fällt ut benstöden och låtit hårkorset hitta sitt mål, pekfingret kröktes och där tog resan slut för räv nr 1.

I samma ögonblick som räven träffades av en Berger 95grs VLD hunting kula i .243 win, reste sig räv nr 2, omedelbart sändes även denna till de sälla jaktmarkerna, denna gång av en 55grs Sierra blitzking, när då även räv nr 3 reser sig bara någon meter från de andra tror jag knappt mina ögon, men det går för den sakens skull inte direkt sakta att peta in nästa 55grs blitzking, i samma sekund som kulan når sitt mål tar även räv nr 3:s resa slut.

Efter detta infinner sig en nästan euforisk känsla, tänk så många rådjurs kid, har ungar, fältfågel kycklingar mm. som just blev räddade. Bössan lämnas på skjutplatsen och rävarna inhämtas, när jag återvänt till skjutplatsen vänder jag mig om och stelnar till, helt ofattbart ser jag räv nr 4 komma travande mot den plats där de andra just stupat, när jag lägger mig ner inser jag att det inte går att skjuta liggande pga. en liten knyck på backen, raskt upp sittande på baken med stöd för armbågarna framför knäna fälls även räv nr 4 så fort han stannat, även denna fälls med Sierras Blitzking 55grs, med utgångshastiget på 1120 m/s.

Anledningen att jag sköt första räven med Berger kulan är att den blir lång för att laddas i magasinet, men den skjuter fantastiskt bra på långa håll och fungerar även utmärkt på Rådjur, till skillnad från blitzkingen."

Hatten av!

  • Comments(5)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Niclas Wed, August 22, 2012 22:07:31

Tack för era uppmuntrande ord! Har på 3 säsonger lyckats fälla 40 rävar på ynka 80 hektar, marken ligger inklämd mellan 2 gods, och ett löjligt stort antal rävar söker nya revir på höst/vinter, endast 3 är skjutna på lock, resten vakjakt. Och det har gett goda resultat för både har, rådjurs, och fältfågel stammen.

Posted by Daniel W-M Wed, August 22, 2012 16:02:24

Bedriften belönas givetvis med en lockpipa!

Posted by Martin Wed, August 22, 2012 12:29:53

Oj!

Det var en morgon full av action, Grattis till Niklas , där borde han ha fog för att fälla några bockar under kommande år :)

Posted by simon Tue, August 21, 2012 16:02:30

Vilken lycka. Grattis!!

Posted by Edvin Tue, August 21, 2012 15:52:48

Viltvård på hög nivå! Bra jobbat! :)