Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Det krävdes ruskväder för att den gamle skulle låta sig luras!

RävsnarningPosted by Edvin Lidén Sun, February 19, 2012 15:59:52
Under gårdagen var det ett riktigt ruskväder men jag beslutade mig för att chansa och låta snarorna vara ute även fast dom lovat ännu mer snö och blåst under kvällen och natten.

Och tur var väl det! För nu på morgonen satt vinterns 20:onde räv och inte vilken räv som helst, utan den som jag har varit ute efter i över tre år! smiley Jag har kännt igen den på dess underliga gångstil, och har länge funderat över vad det kan vara för fel som gör att den går som den går.

Den har också varit riktigt svår att beräkna då den inte har velat gå på åteln och inte gärna gå i gamla spår osv. Men omkring ett tiotal snaror har han hunnit plocka upp under åren, allså att jag har fått han och gå i spåret men han har vänt trampet innan snaran. Även fast det har kunnat komma 5-10 cm snö sen jag lade ut snaran och räven kom i spåret som jag hade snaran i.

Det krävdes vist ett riktigt ruskväder för att den här gamle kämpen skulle låta sig besegras!

Att han gick så konstigt berodde på att han hade nån skada på vänster framfot. Jag tror att han har blivit skadskjuten, påkörd eller liknande men klarat sig. Själva leden vid armbågen gick nästan inta att böja på. Ska bli roligt att se hur skadan ser ut på lite närmre håll när jag flår han senare.

Att han var en gammal räv gick inte att ta miste på! Han var riktigt grov över bröstkorgen och tänderna var slitna. Denna räv kommer jag med all säkerhet sent att glömma! smiley

Vänstra framtassen gick så gått som inte att räta ut.

Så här såg spåren ut efter den. Är det någon som sett nått liknande? Obs att räven endast gått en gång i spåret.

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by simon Fri, March 02, 2012 08:43:16

grattis vad vägde räven??

Posted by Edvin Mon, February 20, 2012 09:22:17

Tackar! :)

Posted by jämten Sun, February 19, 2012 20:34:57

Grattis vad kul!

Posted by Martin Sun, February 19, 2012 20:00:05

Grattis Edvin!

3 år är en lång jakt :)

Du får passa på att tacka den röde ;)

Kanske skadan kommer från slagsmål med andra rävar, så pass grov så har den säkert varit med om sin beskärda del fighter.

Skriv gärna vad du kommer fram till vid flåarbetet.