Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Soptippen

DrevjaktPosted by Jerker Ljungberg Sun, February 12, 2012 21:40:55
Var ju på soptippen i Arvika igår för klappjakt på räv.

Samling kl 8 på morgonen och vem var på plats först om inte jag :)

det kom faktiskt ganska många på samlingen så ja räknade till 16 st

och det är ganska bra på en klappjakt häromkring.


Åkte ut till första

drevet och ställde mig som passare nr 2 och hoppades på att få räv inom skotthåll.

Drevet startade och efter någon minut så hörs första skottet och ett till och ett till.


Nu måste väl den första ligga? Det går någon minut till så får ja se en räv som är på väg mot mig men vänder :( och passgrannen skjuter 2 skott och räven hoppar å far så hans granne skjuter 2 till och ytterligera 2 skott så ligger räven. Skvätter av att det smäller ett skott till vänster om mig oxå och där stöp räv nr 2. Drevet

kommer fram och jag går bort till höger och tittar på den räven som stöp där och då smäller det igen, ett dö skott. Det small sammanlagt 7 skott på denna räv innan den gick till de sälla markerna. Pratade med drevkarlarna och dom hade skrämt 3 rävar som gick bakåt i drevet och sen hade det gått en räv igenom drevet. Första skotten jag hörde var bom och de 2 rävarna vi fick var skabb rävar.


Drev nr 2 så får ja ett pass intill en gärdes kant och hinner inte stå så länge innan första räven kommer ute i det öppna men på ca 150 meter :( Eftersom inte drevet startat än så tar ja fram Klaus Dremmels Vogelklage och börjar locka men utan resultat. Drevet drar igång och ytterligare en räv kommer på gärdet i samma spår som den första. Det visar sig att skyttarna inte räckte till så rävarna gick ut på ett gärde på andra sidan :( Ytterligare 1 räv hade gått ut fick ja höra av drevkarlarna när dom kom fram. Ja ja det var den dagen det men det kommer nya chanser :)


Fick ett tele nr till en av gubbarna så ja ska åka dit och locka någon kväll :) Med så mycket räv i området så får ja nog ta med mycket ammo :)


Skit jakt på er :)

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Stefan Mon, February 13, 2012 17:48:50

Det är iaf spännande när det smäller lite!!! :)

Posted by jerker ljungberg Sun, February 12, 2012 21:53:16

Ja 222an är bra så den får det bli när jag åker dit och lockar :) det går 5 skott i magasint och ett i loppet på den så ja borde klara mig :)

Posted by Martin Sun, February 12, 2012 21:47:40

7 skott :)

Tacka vet jag 222:an där går det bara 5 i magasinet och jag får alltid tömma ut någon i varje fall :D