Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Grannar är bra att ha :)

LockjaktPosted by Jerker Ljungberg Tue, February 07, 2012 19:43:51
(20120111) Ringde till en kompis i grannjaktlaget och frågade om ja kunde få sitta på deras marker och locka. Så efter ett tag i telefonen så satte jag på mig kläderna och plockade fram 222an ur skåpet.

Reste iväg för att kolla vinden på gärdet det var tänkt jag skulle sitta på, men det blåste helt fel så efter ytterliggare ett samtal till kompisen så fick jag lov att sitta på ett annat gärde.


Gick ut vid 21,30 ungefär satte mig i en liten ö av buskar och stenar en bit ut på gärdet och började locka. det tog ca 5 min så får ja se en mörk skugga som kommer mot mig på gärdet.

Den stannar på ca 100 meter så ja försöker locka lite till men utan resultat räven sitter där den sitter. Lägger upp bössan å hittar stickhålet å låter skottet gå å den slår i backen direkt.

Går fram för att syna räven å när ja kommer fram så är det den största räven jag skjutit 9kg hanräv. Dagen efter så skulle jag ta kort på den å ser då att den har en början till skabb på svansroten. Tur att få bort en sådan innan det går för långt.

(20120112) Åker en tur med bilen för att kolla lite vind för att sitta å locka då ja kommer över grannmarken där ja får se en räv som haltar. Ringer jaktledaren å talar om att jag sett den och frågar om jag får lov att skjuta. Det var ju inga problem :) Går ur bilen men räven springer iväg till skogs så ja sätter mig jämte vägen och börjar locka med muspip.

Det tar ca 10 sek så kommer räven ut från skogen och ställer sig på en sten i skogskanten. Lägger upp bössan å låter skottet gå å den klappar ihop. Efter en kontroll så ser ja att höger framben varit av men det bildats brosk i en stor knöl där benet varit av.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.