Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Nyfiken räv

LockjaktPosted by Janne Nissinen Mon, January 11, 2010 13:49:27

DATUM&TID: 02.01.2010 Kl:21.15 PLATS: Domta Gård JÄGARE: Janne Nissinen,M.Hoffman och Frerik "Segga" Segerblad

NYFIKEN RÄV

Efter framgångarna med locket några dagar innan så bestämde vi oss för att testa lyckan på andra marken med ett lockpass.

Vi tog os ut på plats efter en rätt så jobbig promenad i djup snön i ca 6-600m. Satte oss på dom avsedda platserna och Fredrik började locka, vi hade lite otur då vi hade bra måne men det var mycket moln. Vi fick inte fram nån räv under den första passet.

Vi var fortfarande sugna så vi bestämde oss för att flytta oss till ny plats och Markus visste exakt vart vi skulle sätta oss hur rävarna brukar dyka upp i det passet.

Sagt och gjort satte vi oss i sidvind utan bullvan denna gång, lite lagom så blev det en stor lucka i molntäcket och vi hade mycket bra månljus. Jag satte mig i så kallad bakpass altså ovanför vinden jämfört med Markus som lockade. Efter endast 1-2 min efter Markus börjar locka ser jag nått som skenar över gärdet till höger om mig dvs upp i vind men ca 200m framför, räven springer ner till diket som går på på min högra sida och springer sedan i dikes kanten rakt emot mig ca 25m till höger. Jag lyckas inte få iväg ett skott då det går undan och räven upplevs som liten.

Tänker att nu sket det sig när räven försvinner bakon enbuskarna på min högra sida, Markus upptäcker detta och börjar locka hårdare varpå räven plötsligt dyker upp vid närmsta enbusken 18m nedanför mig och kollar på Markus som lockar ca 20m till vänster om mig och lite nedanför. Det enda jag ser är huvudet på räven och jag blir tvungen att lyfta på baken för att kunna vrida bössan åt höger och neråt mot räven,får in huvudet i korset och låter skottet gå.

Sierra Spitzer 50grain i 222rem gör sitt jobb och räven blir på plats. Räven kom precis som Markus hade förutspått att den skulle göra om den kom från min sida, så det var slutet för denna lilla ungräv vars nyfikenhet avgjorde dess öde.

Bild kommer

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.