Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Förberedelser inför 2011/2012

Utrustning/PrylarPosted by Martin Hermansson Mon, October 31, 2011 14:21:17

Efter den gångna säsongen har jag lärt mig att uppskatta att hålla värmen samtidigt som jag helst inte vill ha allt för mycket att pula med när jag sitter där i mörkret med blicken fästad på en punkt ute i snön och med skallen susande av " ingenting" och allting.

Jag gjorde ett litet inköp efter att ha läst ett inlägg på ett jaktforum, Blue cat gasolvärmare så slipper jag sitta och fundera över det i varje fall !

En liten bärbar campingvärmare på 850W utan öppen låga, det ska bli intressant att prova den när man börjar kylas ner på kvällen.

När man tänker på att den är tillverkad för exempelvis båtar och husvagnar så har de ändå träffat ruskigt rätt för vakjägarens behov.

När jag ändå var igång och köpte nya leksaker så fick det bli ett trådlöst åtellarm också, jag såg det första gången på en jaktmässa där de troligen syftade mest på Grisåtlar men jag kände att den med stor säkerhet kunde funka på räven också bara man kan få den att vänja sig vid att en liten röd lampa blinkar till innanför sensorglaset! vad den nu skulle vara bra till!

Jag har provat det vid min lilla åtel hemma vid huset men eftersom rävarna inte har vågat sig dit ännu så har den bara registrerat gråfågel och eftersom de kommer tidigt på morgonen och larmet funkar som en liten högtalare när man inte har öronpluggen isatt så föreslår jag att man inte glömmer att stänga av den när man går till sängs, särskilt inte om ens bättre hälft inte är lika entusiastisk över tidiga mornar som ens lättväckta barn .

På vintern mister den kanske sin charm men nu innan snötäcket ligger så hjälper den till att hålla koll på omgivningen om man inte har någon fast belysning att använda sig av

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Martin Sat, November 19, 2011 23:09:58

Ikväll provade jag Värmaren!

Den är lite högljudd när man tänder den, men sedan sprider den en väldigt behaglig värme utan att röja med mycket ljus, det ser ut som en falnande lägereld=eldkoma :-).

Jag satt i ett jakttorn som saknar vettig isolering men har tak och väggar, jag tror att jag kan få det lite kallt vid -15 grader utan lucka och ett kallras i knät men i kojorna som är isolerade tror jag på t-shirt och långkallingar ,, endast!

Den har olika lägen men jag märkte ingen större skillnad på dem, den värmer på ordentligt på lägsta möjliga.

Men när allt kommer omkring så slår den mina tidigare lösningar med hästlängder.

Ps. Tuben är lite ovanlig!

Posted by Martin Wed, November 02, 2011 14:05:01

Jag har inte ens skaffat en gasoltub till den ännu men snart så:)

Den är inköpt på Fogas.se med frakt så landade den på ca:850:- utan tuben.

Här är så varmt ännu så det räcker med långkallingar för att få svettningar i kojan så jag får återkomma med frosten om den är något bra!!

Vad gäller åtellarmet så hoppas jag bara att ljuset inte stör räven, man vet ju aldrig eftersom de är lite nojjiga när de ska äta på sådana ställen.

Posted by Fredrik Nilsson Wed, November 02, 2011 08:04:34

Intressant, återkom gärna om Värmaren där, har också läst lite om den, vart fick du tag i den? Vad ligger de på. Även jag har sneglat lite på åtellarmet där...