Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Rävlock på hygge

LockjaktPosted by Janne Nissinen Tue, August 23, 2011 23:00:38
Provade att ensam ta en liten utmaning och locka på räv på ett hygge, visste att det skulle bli knivigt då man absolut inte har nå bra uppsikt och räven kan smyga runt utan att man har en chans att upptäcka den. För att försvåra det lite mer väljer jag att locka mitt på dagen, ca kl 12.30, men jag tänkte att eftersom det var dagen efter stormen och att det regnat galet i ett dygn i sträck så skulle kanske räven låta sig luras, räknade även med att dom kanske inte är lika försiktiga inne i skogen som på fälten. Satte mig tillrätta och började med muspip, efter ett tag övergick jag till fågelljud, efter en dryga halvtimme utan räv så prövade jag med harskri, efter första trudelutten väntade jag i nån minut och helt plötsligt kommer räven smygandes snett bakom mig helt fel i vind. Räven har blicken noga riktad mot bullvanen och den fortsätter utan att se mig, jag lyckas vrida om bössan och på ca 45m smäller jag av 6,5:an och räven blir liggande. Mycket intressant med lockandet på hyggen, men tänker inte chansa på att göra det ensam utan pass-skyttar igen.

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by janne Wed, August 24, 2011 22:10:53

TacK! Ja det gick bra denna ggn, men det är alltid säkrast att ha pass skyttar vid lock så man inte dresserar rävarna utan lyckas skjuta dom när dom kommer.

Men detta var inte på marker där jag brukar locka utan det var ett såkallat bonuspass.

Posted by Martin Wed, August 24, 2011 21:45:36

Grattis till den otippade räven :)

Verkar ändå som du reder dig rätt bra ensam:)

Posted by Janne Nissinen Tue, August 23, 2011 23:02:51

Går tydligen inte att hoppa ner i olika rader med Ipad, därför blir allt ihop skrivet