Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Ny Rävpang

BlandatPosted by Janne Nissinen Tue, December 21, 2010 07:58:57

I brist på rätt lockjakts förhållanden så får man hitta på annat att göra.

Så jag har gjort iordning en ny Räv/Bock bössa, och för att ännu försvåra det för mig själv så har jag valt en enkelskottare. Jag har kommit underfund efter ett par missar att tar du inte räven med första skottet lär du inte träffa han med det andra heller (gör man det så kan man lika gärna köpa sig en trisslott)

Så den nya rävpangen fick bli en Ruger No1 toppad med Swarovski 6-18x50 (den kanske byts ut mot zeiss varipoint) cal 280rem, kan bli riktigt giftig med en 120grains V-max kula.

Nu återstår endast att provskjuta så att han klarar av att prestera godkänd precision för rävjakten.

Annars så har jag ju 6,5x55:an som kan laddas med Millforce Hunting VarmintLine ammot som är riktigt trevligt och rekomenderas till alla rävjägare som inte känner för att ladda själv.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Janne Nissinen Tue, December 21, 2010 10:35:06

Jag är inte missnöjd med Swarren, men har haft en tanke rätt så länge att ha Varipoint med riktmedel 0 just till rävjakten.

280rem är såpass ovanlig i sverige att det blir att ladda varmint ammo själv, men med Wilson verktyg blir det rätt så enkelt.

Posted by Martin Tue, December 21, 2010 10:18:22

Ser man på!

Då är vi två som valt den kanonen, jag tvivlar på att du kommer bli missnöjd för det är en riktigt schysst bössa.

Min ruger 1 är i 30-06 och jag är redan i kontakt med Millforce om varmint ammo till den, den håller på att provas ut i detta nu, ska bli riktigt kul att få testa den.

Är du inte nöjd med Swarovskin?

Jag trodde det var en riktig höjdare!!

blev till och med lite avundsjuk när du hade den på Rugern :)