Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Kolla andra djur, de ser bättre än dig!

VakjaktPosted by Fredrik Nilsson Sat, June 05, 2010 10:42:31

Hej!

Satt i torn på skyddsjakt igårkväll.

Såg inte mycket p.g.a. den höga vegetationen. Det fanns en del platser på långt håll där det inte var så högt gräs så jag ägnade mest uppmärksamhet på dessa ställen, men det var runt 400m. bort.

Jag såg flera rådur, någon fasan, en kärrhök, ett par tofsvipor i dammen och någon enstaka skata.

Jag satt och kollade på en Råget som stod och betade ca: 400m. bort, När den plötsligt frös till och stod helt stilla. Den kollade åt höger mot en åker längre bort. Jag vände kikaren ditåt och där kom en räv. Den lunkade lite fram och tillbaks där innan den försvann bort mot skogen igen.

SKIT! tänkte jag varför kom den inte ned till dammen? Det är ju fullt av änder och annan fågel där...

Efter drygt en halvtimme blir det världens liv på Tofsviporna och de flyger över ett område framför mig, de flyger, dyker och skriker över ett område typ 50m. framför mig, jag kollar och mycket riktigt, en röd rygg kan skymtas i gräset, Jag lägger upp bössan och när det glesar lite mellan gräset får jag in Mickel i kikaren och låter skottet gå. En ganska stor hanräv ligger!

Den hade passerat mig på ca: 30m. Antingen såg jag den inte p.g.a. att kanten på tornet skymde, eller så hade den gått i det höga gräset hela vägen osynligt förbi mig. Tack vare tofsviporna kunde jag uppmärksamma den när den var på väg ned till dammen.

Så ett tips är, håll koll på de andra djuren du ser, de ser kanske räven före dig.

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Peter Berglund Mon, June 07, 2010 18:05:34

Klockrent Freddan!

Måste kolla vädret om det finns någon möjlighet ikväll...

Posted by Janne Mon, June 07, 2010 15:30:14

Grattis, bra jobbat

Posted by Daniel W-M Sun, June 06, 2010 13:59:44

Snyggt! =)