Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Hej

BlandatPosted by Staffan Johansson Fri, February 07, 2014 19:51:15

Hej

Staffan Johansson heter jag och kommer framöver att bidra med några rader. Jag jagar det mesta men det som jag tycker är roligast är nog lockjakt på räv. En härlig utmaning att få räven att gå fällan med mina locktoner. Började för 4 år sedan, då övrigt jakt snöade inne redan i November. Abstinensen blev svår och letade efter något jaktligt att syssla med under vintern då snön låg meterhög. Lockjakt på räv dök upp och jag införskaffade kunskap om detta och även köpte min första lockpipa, en Pee-Wee. Första turen blev i mitten av februari och första passet blev inget. På andra passet blev första räven tagen och jag var fast. Sköt ytterligare 4 rävar innan säsongen var över 15 mars det året. Det blev totalt 5 rävar på 12 pass.

Nästa år skulle man ju naturligtvis bräcka sig själv i både utrustning och antal skjutna rävar. Utrustningen växte men antalet skjutna rävar landade på totalt 3, på en jävla massa pass. Såg däremot väldigt många rävar men kom helt enkelt inte åt dem. De kom från högersidan, fast de borde komma från vänster. De kom bakom ryggen, ja allt gick emot.

I fjol slog skabben till och det blev 2 rävar fällda. Rävtillgången märktes att den sjönk betänkligt jämfört med när jag gjorde min första locksäsong. Men började även på vintern att svarva egna lockpipor. Satt ock kollade på mina pipor och kom underfund med att de är inget större vetenskapligt instrument. Provade och de lät……….helt ok. Har svarvat fram några stycken men det har legat ner nu under hösten då jag byggt pojkrum till mig själv, innehållande en jaktskrubb och snickarbod. Men så fort det är klart skall jag börja svarva pipor igen. Skall även testa och se om jag kan få fram hyggliga gås- och andpipor.


Så även detta år är det inte enorm tillgång på räv, men det finns friska men även skabbangripna. Har varit ute några få gånger men inte fått in några. Provade senast med rävhannens skall, men det gav ingen utdelning.

Ha de gött

Staffan  • Comments(1)//www.redfoxhunting.se/#post272