Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

1 av 2

LockjaktPosted by Jerker Ljungberg Thu, October 18, 2012 21:51:44
Gick ut den 5e augusti till ett gärde som dom hade slått ett en vecka tidigare. Trodde inte det skulle va någon räv i närheten men ja tänkte pröva iaf med lite muspip.

Satte mig i kanten av gärdet och började locka och det kommer en räv ca 150 meter bort men den försvinner lika fort som den kom ut på gärdet. Sitter lite lågt så ja ser inte i svackan där räven försvann. Fortsätter locka men räven kommer inte :(

Ställer mig upp för att se i svackan men jag ser ingen räv. Smyger fram till några rundbalar och fortsätter locka och då kommer det 2 rävar i följe rakt mot mig.

Siktar på den första och låter skottet gå men precis när ja skjuter så kastar den så det blir bom :( Då kastar den åt vänster in i det höga gräset och den andra räven kastar åt höger ut på gärdet så ja svingar förbi den och låter skottet gå. Den rullar ett par varv men blir liggandes :) GÔTT tänkte ja iaf en mindre :)

(Lite dålig bild) • Comments(1)//www.redfoxhunting.se/#post243

5 meter

LockjaktPosted by Jerker Ljungberg Thu, October 11, 2012 20:15:34
Gick ut den 1 augusti å satte mig borta vid grannen å lockade med muspip. Det dröjde inte länge förrän jag fick se en räv på ca 300 meter.

Ökade tempot på lockningen så det skrek i pipan då kommer räven i full fart mot mig men eftersom gärdet räven sprang på var slaget och gärdet breve inte var det så såg ja inte räven. Fortsatte att locka och får höra när den kommer i det höga gräset mot mig. Får se den när den kommer upp på vägen ca 12 meter från mig och följer vägkanten, jag sitter 2 meter från vägen och när den är rakt framför mig så låter jag skottet gå och den blir liggandes, stegar 5 steg fram till den :) en tik blev den första för säsongen 2012 :) • Comments(3)//www.redfoxhunting.se/#post242

Ny åtel

VakjaktPosted by Jerker Ljungberg Mon, October 08, 2012 21:07:52
Hej nu är det ett tag sen man var inne å skrev något. Har iaf fått 5 rävar till på samvetet men inte haft tid att skriva något pga jobb å annat. Iaf så har jag flyttat oxå under sista veckorna. Fick iaf jakträtt på räv och grävling här så ja tänkte skriva om en märklig räv ja haft här.

Innan jag flyttade hit så ringde ja en kompis som jagar på marken å fråga om han kunde fixa jakträtt åt mig på räv å grävling. Det var ju inga problem :) Har ett litet gärde här utanför stugan som grannen slådde innan ja flyttade in så ja tänkte det var perfekt för muslock en kväll i mitten av september så jag åkte dit och la mig på gräsmattan å lockade lite. Då kommer en av katterna jag skulle få avliva när ja skulle flytta in så jag knäpper den på ca 20 meters håll med 222an milforce varmint och den vickar inte ens i svansen. Lockar en stund till och efter ca 5 min så ser ja en väldigt mörk räv längst bort på gärdet ca 150 meter bort. Lägger upp 222an och låter skottet gå men räven springer vidare :( (ett fel på kikaren gjorde detta fick jag se senare)

Ny kikare och några veckor senare så skulle jag iväg och avliva en tacka som var dålig och det var ju en bra åtel tänkte jag och tog den med hem. 2 dagar efter jag lagt den på åteln så får ja se den mörka räven igen så ja tar 222an och går upp på övervåningen och öppnar fönstret, PANG så ligger den mycket mörka å fina räven där. Detta var min 4e för säsongen den 5e skjöt jag 2 dagar efter på samma åtel och båda 2 skjöt jag mitt på dagen. • Comments(4)//www.redfoxhunting.se/#post241

Ute med hunden

VakjaktPosted by Jerker Ljungberg Thu, February 16, 2012 21:25:00
Gick ut med hunden nyss å när ja kommit en bit ner i vägen så får ja se en mörk skugga på gärdet. Gick ner med hunden så den fick göra ifån sig å så fort hem igen för att plocka fram 222an :) Snabbt ner igen och nu fick ja se den på samma ställe som nyss. Fällde ut stödbenen å la mig ner i dikeskanten och siktade men den syntes dåligt så på med ficklampan så det lyste i ögonen på den. Siktade mellan de små och tryckte av så stöp den utan att fatta något. Det var lite drygt håll så kulan slog in i stickhålet. Det här var den 16e räven för säsongen.

 • Comments(1)//www.redfoxhunting.se/#post230

En bom å en träff

LockjaktPosted by Jerker Ljungberg Thu, February 16, 2012 18:57:38
Åkte till Arvika för att locka vid tippen idag på eftermiddan. Åkte ut kl 16 å satte oss vid en gammal tröska å lockade men det kom ingen räv. Blev lite fundersam på om det skulle komma nån överhuvu taget för det gick ett skidspår lite längre bort på gärdet. 2 hästar med ryttare var det med ute på gärdet men ja tänkte att om räven är i närheten här så är den nog van att det är folk i rörelse hela dagen lång.

Gick ner ca 200 meter ner på gärdet å skulle locka där men innan vi var framme på den tänkta platsen så skrämmer vi en räv som sticker fort som f-n. Sätter mig i kanten på ett dike å börjar locka med muspip sen Klaus Dremmels å sen harskrik men inget händer.

Tar fram muspipen igen å nu kommer räven men inte där ja hade tänkt :( Den står ca 30 meter från mig å ja ser bara öronen på den bakom en kulle. Försöker ställa mig upp å skjuta men den sticker fort snett från mig å ja skjuter bakom :(

Åker iväg till ett annat gärde å sätter oss vid en gran å lockar när ja får se den röda efter ca 10 min den kommer i kanten på gärdet på ca 150 meter så ja lägger upp 222an å håller i bogen på den å kramar av skottet. Millforce varminten slår in i bogen å räven faller utan att röra sig det minsta :) Detta var räv nr 15 för mig under säsongen å en fin tik på ca 6,5 kg :) Skitjakt på er :) Pipan ja använde på den här räven var Red River Bandit.

 • Comments(2)//www.redfoxhunting.se/#post229

Skabbräv

LockjaktPosted by Jerker Ljungberg Tue, February 14, 2012 18:50:44
En kompis ringde en eftermidda å tala om att frun hans

hade ringt och talat om att det var en skabbräv framme vid deras hus. Eftersom

kompisen var på jobbet så undra han på om jag kunde åka dit och titta efter räven.

Satte på mig kläderna och plockade fram 222an ur skåpet och drog iväg.

När ja kommer fram så kommer frun i huset och öppnar dörren och talar om att räven varit bakom huset men att deras katt jagat iväg räven. Sa att jag ska försöka att locka på den och försöka korta dess lidande. Satte mig vid några björkar på sidan av huset och började locka med muspip. Det dröjer inte mer än högst 2 min så kommer räven och ställer sig på ca 50 meter. Får vrida mig lite åt höger och in med räven i siktet och pang så låg den :) Gick fram för att titta på den och den såg inte vacker ut,

är glad att jag kunde förkorta lidandet på den. Ringde kompisen och talade om att jag skjutit den och att han skulle köpa med diesel hem så han kunde elda upp den. • Comments(4)//www.redfoxhunting.se/#post228

Soptippen

DrevjaktPosted by Jerker Ljungberg Sun, February 12, 2012 21:40:55
Var ju på soptippen i Arvika igår för klappjakt på räv.

Samling kl 8 på morgonen och vem var på plats först om inte jag :)

det kom faktiskt ganska många på samlingen så ja räknade till 16 st

och det är ganska bra på en klappjakt häromkring.


Åkte ut till första

drevet och ställde mig som passare nr 2 och hoppades på att få räv inom skotthåll.

Drevet startade och efter någon minut så hörs första skottet och ett till och ett till.


Nu måste väl den första ligga? Det går någon minut till så får ja se en räv som är på väg mot mig men vänder :( och passgrannen skjuter 2 skott och räven hoppar å far så hans granne skjuter 2 till och ytterligera 2 skott så ligger räven. Skvätter av att det smäller ett skott till vänster om mig oxå och där stöp räv nr 2. Drevet

kommer fram och jag går bort till höger och tittar på den räven som stöp där och då smäller det igen, ett dö skott. Det small sammanlagt 7 skott på denna räv innan den gick till de sälla markerna. Pratade med drevkarlarna och dom hade skrämt 3 rävar som gick bakåt i drevet och sen hade det gått en räv igenom drevet. Första skotten jag hörde var bom och de 2 rävarna vi fick var skabb rävar.


Drev nr 2 så får ja ett pass intill en gärdes kant och hinner inte stå så länge innan första räven kommer ute i det öppna men på ca 150 meter :( Eftersom inte drevet startat än så tar ja fram Klaus Dremmels Vogelklage och börjar locka men utan resultat. Drevet drar igång och ytterligare en räv kommer på gärdet i samma spår som den första. Det visar sig att skyttarna inte räckte till så rävarna gick ut på ett gärde på andra sidan :( Ytterligare 1 räv hade gått ut fick ja höra av drevkarlarna när dom kom fram. Ja ja det var den dagen det men det kommer nya chanser :)


Fick ett tele nr till en av gubbarna så ja ska åka dit och locka någon kväll :) Med så mycket räv i området så får ja nog ta med mycket ammo :)


Skit jakt på er :)

 • Comments(3)//www.redfoxhunting.se/#post227

Klappjakt

DrevjaktPosted by Jerker Ljungberg Wed, February 08, 2012 18:50:55
Var iväg till Arvika ifjol på klappjakt på räv vid soptippen där.

Det brukar skjutas en del räv första gånen dom brukar jaga så

förväntningarna var stora på att det skulle smälla lite :)

Fick sitta som bakpassare så jag följde med drivarna ut och när vi kommit en bit ner så ser ja 5 st rävar ute på åkern.


Går en bit till och sätter mig vid en stor asp

i kanten på gärdet. Ser ytterligare 2 rävar när ja kommit fram till aspen.

Drivarna skrämmer 3 av dem som går åt fel håll men vad gör det när det kryllar av räv i såten :) Ser en räv som vill slinka ut mellan mig och skyttelinjen som är ca 500 meter bort men som vinklar i ett skoter spår som kommer framför mig.


Sitter dyr still å bara väntar å hoppas på att räven ska följa spåret.

Räven försvinner i en del svackor men stadigt på kurs mot mig så det är bara att vänta. Ser drevkararna stå å titta mot mig så de ser nog räven de me.


Nu är räven ca 50 meter från mig och försvinner ner i ett dike

så ja lyfter bössan och bara väntar. Den kommer upp igen och kommer i skoterspåret nu ca 20 meter från mig och jag släpper första skottet och ett skott till, den ligger stilla :) drevet startar strax därefter. Fick 4 rävar i första drevet och drevkarlarna skjöt bom på 3 st i drevet.


Nu ska jag dit och jaga på lördag så förväntningarna är stora på

att få skjuta nån räv till :)

 • Comments(2)//www.redfoxhunting.se/#post225

Inte bara räv på åteln

VakjaktPosted by Jerker Ljungberg Tue, February 07, 2012 21:07:22
Har en åtel här utanför huset och en kväll för ca 2 veckor sedan så satt jag på vinden å vakade. Fick då se en liten mörk skugga på åteln och när jag tände lampan på den så fick ja se att det var en iller. Säkringen åkte av på hagelbössan och första hagelsvarmen var en träff men den fortsatte gå så det fick bli nästa pipa med :) Detta är den andra illern jag skjutit och sett i mitt 33 åriga liv. Men nu när jag var ute med hunden så fick ja se spår av en iller till nere i vägen så ja hoppas den med kommer till åteln :)

 • Comments(4)//www.redfoxhunting.se/#post224

Grannar är bra att ha :)

LockjaktPosted by Jerker Ljungberg Tue, February 07, 2012 19:43:51
(20120111) Ringde till en kompis i grannjaktlaget och frågade om ja kunde få sitta på deras marker och locka. Så efter ett tag i telefonen så satte jag på mig kläderna och plockade fram 222an ur skåpet.

Reste iväg för att kolla vinden på gärdet det var tänkt jag skulle sitta på, men det blåste helt fel så efter ytterliggare ett samtal till kompisen så fick jag lov att sitta på ett annat gärde.


Gick ut vid 21,30 ungefär satte mig i en liten ö av buskar och stenar en bit ut på gärdet och började locka. det tog ca 5 min så får ja se en mörk skugga som kommer mot mig på gärdet.

Den stannar på ca 100 meter så ja försöker locka lite till men utan resultat räven sitter där den sitter. Lägger upp bössan å hittar stickhålet å låter skottet gå å den slår i backen direkt.

Går fram för att syna räven å när ja kommer fram så är det den största räven jag skjutit 9kg hanräv. Dagen efter så skulle jag ta kort på den å ser då att den har en början till skabb på svansroten. Tur att få bort en sådan innan det går för långt.

(20120112) Åker en tur med bilen för att kolla lite vind för att sitta å locka då ja kommer över grannmarken där ja får se en räv som haltar. Ringer jaktledaren å talar om att jag sett den och frågar om jag får lov att skjuta. Det var ju inga problem :) Går ur bilen men räven springer iväg till skogs så ja sätter mig jämte vägen och börjar locka med muspip.

Det tar ca 10 sek så kommer räven ut från skogen och ställer sig på en sten i skogskanten. Lägger upp bössan å låter skottet gå å den klappar ihop. Efter en kontroll så ser ja att höger framben varit av men det bildats brosk i en stor knöl där benet varit av. • Comments(0)//www.redfoxhunting.se/#post223

Morgon å kväll

LockjaktPosted by Jerker Ljungberg Tue, February 07, 2012 18:43:27
Grannen slådde gärdena sent i år i mitten av augusti och han var inte klar förän kl var 23.30 så då var det bara att gå upp tidigt för att sätta sig å locka. Gick väl ner till gärdet vid halv 7 och satte ut bulvanen ca 20 meter från mig. När ja suttit å spanat en liten stund så tar ja fram muspipan å börjar locka. Det tar väl ett par min så får ja se en räv högst uppe på gärdet ca 200 meter från mig så jag lockar intensivare å ser räven komma i 4 språng ner mot mig :) Vilken känsla det är att se när dom kommer i full fart rakt mot en så :) Fick flytta om bössan flera ggr för att få den i kikaren men den stannade inte förän den stod på ca 12 meter från mig. Såg bara huvudet på den över gräset men visste var bogen var så det var bara att hålla i gräset å trycka av. Den var väldigt intresserad av bulvanen för den såg aldrig mig.Gick ut på eftermiddagen till samma ställe då jag skrämde räven som redan var på gärdet när jag skulle ut:( Tänkte att jag får försöka smyga så gott det går ner till busken där jag skulle sitta. Satte ut bulvanen på samma ställe och började locka. Efter ca 5 min så stäck det upp ett rävhuvud på andra sidan gärdet där den skrämda räven försvann. Lockade intensivare och räven slank ner i diket och försvann men ja fortsatte i några minuter till å får se i ögonvrån att räven följt diket runt gärdet och kom nu in från sidan. Den hade fokus på bulvanen så jag kunde vrida om med studsaren och skjuta den på ca 20 meters håll. • Comments(1)//www.redfoxhunting.se/#post222

3 rävar på en kväll :)

LockjaktPosted by Jerker Ljungberg Tue, February 07, 2012 11:51:26
10 onde december så kom det lite snö och månen var framme så jag tänkte ta en tur ut och locka. Åkte upp till ett gammalt torp på skogen å satte mig när klockan var 8 på kvällen. Det finns några gärden där uppe å flera gryt i området så det finns räv där uppe. Stoppade pipan i munnen å började blåsa och efter ca 10 min så får ja se räven som sitter i skogskanten ca 160 meter från mig. Lägger upp 222an och håller korset i höjd med huvudet. Kramar av skottet, som tar där det ska och räven slår ihop direkt :) en fin Tik på ca 7 kg :) slänger in räven i bilen för att åka på ett nytt pass.


Parkerar bilen kl 20,30 ca 300 meter från där jag bor å sätter mig vid gärdeskanten i rätt vind och börjar blåsa i pipan. Efter ca 8 min så får ja se en räv som kommer ute på gärdet mot mig. Gör mig iordning för skott men räven är fortfarande ca 200 meter från mig den stannar och ser orolig ut men efter några blås till i pipan så kommer den i full fart mot mig igen :) skjuter den i farten på ca 100 meter :) en fin tik på ca 7 kg.


Åker hem och ringer kompisen å talar om att jag skjutit 2 st på 2 pass och då säger han att han hört en räv gått å skrikit bakom hans hus. Sätter på mig kläderna igen och åker till honom. Klockan är nu ca 21,30 på kvällen. Går ut en bit på gärdet och börjar blåsa i pipan efter första serien så får ja se räven komma ut från skogen ca 80 meter från mig. Chit va fort det gick tänkte ja :) lägger upp bössan å siktar men när ja bara ser huvudet och halsen på räven så håller jag på huvudet. Skottet går och räven går i backen den fatta aldrig vad som hände då kulan gick genom skallen på den. Så nu är jag rätt nöjd med 3 rävar på en kväll:) sista räven var en stor hanne på ca 8kg :) • Comments(4)//www.redfoxhunting.se/#post219
Next »