Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

God fortsättning!

BlandatPosted by Daniel W-M Thu, January 16, 2014 16:03:50

Hej alla rävjägare!

Här händer det tyvärr inte så mycket. För egen del har siktet var helt inställt på unghunden och trädskällarjakt hela hösten/vinter. Hoppas dock hinna ut och locka lite nu när det äntligen har blivit vinter på riktigt här uppe. Har även några nya produkter jag har kört med under hösten/vinter som ska få sig ett utlåtande inom kort.

Hur går det för er? Någon som vet av någon som är intresserad att börja skriva?
Maila mig isf på daniel@redfoxhunting.se

Akroyd´s Lintu. KM-vinnare nedre Norrbotten 2013. Rätt lik en räv :p

 • Comments(2)//www.redfoxhunting.se/#post268

Ny säsong!

BlandatPosted by Daniel W-M Mon, August 19, 2013 11:16:25
Som snart har varit i gång i 3 veckor!

Hur går det för er??

För egen del går det inte alls bra. Fick nycklarna till huset den 1 aug så ni kan ju gissa hur mycket räv man har hunnit jaga då..

Jaja, har du haft bättre lycka än mig och inte är skribent men vill ändå dela med dig? Skicka då bara berättelse och bild till daniel@redfoxhunting.se

Skitjakt på er!

 • Comments(4)//www.redfoxhunting.se/#post266

Trevligt mail!

LockjaktPosted by Daniel W-M Thu, December 13, 2012 15:14:48

Ni kommer säkert ihåg Niclas Andersson som stod för konsstycket att panga 4 rävar på samma pass. Belöningen för denna bedrift blev en lockpipa. Fick nu detta mail:

”Hej Daniel!

Idag spräckte jag nollan med den lilla behändiga lockpipan som jag fick av dig för insatsen med de fyra rävarna!

Jag var på plats i god tid innan det började ljusna, syftet var att försöka fälla en dovhjort, just som det blev tillräckligt ljust för att se något med kikaren upptäckte jag 3 hjortar varav 2 kapitala helskovlar, enda problemet var att de betade ca 30m in på grannens mark, efter nästan en timmes väntan kände jag att nu måste något göras: så jag började att locka med pipan för att se om någon räv var hemma i sälg buskaget mellan mig och hjortarna.
Eftersom även hjort djuren ibland kan visa intresse för konstiga ljud kände jag att jag inte hade något att förlora, så jag lockade några strofer men ingen räv kom, men hjortarna började närma sig och nu gick dom precis på andra sidan gränsen, och den följde dom 400m innan de sedan vek av, då kom man osökt att tänka på uttrycket inte sälja skinnet förrän björnen är skjuten!!!

Där stod jag nu något besviken och såg hjortarna försvinna, så fick jag ide´n att testa locka igen, denna gång mot en tät ca 200m lång häck. Efter ca 20 sek lockande såg jag ett par välbekanta öron sticka upp, kollade i siktet, jodå visst var det en räv, lockade lite till och då kom den springande som en galning emot mig, när den hade ca 100m kvar skällde jag fast den, sedan fick min nya Remington 700 Sendero i 7mm rem mag med 168grs berger vld hunting kula göra sitt jobb. Resultatet var en stor fin hanräv som jag lämnat iväg för att fixa till skinnet.

Med Vänlig Hälsning

Niclas Andersson”

Nr 27 för Niclas i år. Bara att lyfta på hatten!

 • Comments(2)//www.redfoxhunting.se/#post253

En stövare i Jokkmokk!

DrevjaktPosted by Daniel W-M Tue, November 27, 2012 15:09:36

Har snart bott ett år i Jokkmokk och har under den tiden inte sett skymten av en stövare. Älghundar och skällande fågelhundar är det man ser. Så när Macke släppte ut sin 1,5 åriga finnstövare i fredags så var det nog många som lyfte på ögonbrynen.

Macke var less den obefintliga vintern nere vid kusten och ville komma upp och jaga i snö. Jag var inte ett dugg svårövertalad.

Vi jagade både lördag och söndag. Fick inte upp nått första dagen men hade ett kanonfint drev på söndagen där jag tyvärr hade stolpe ut. Räven kom längst järnvägen och vinklade sedan av på ett skoterspår. Samma skoterspår som jag just hade ställt mig på. Våra blickar mötes och både jag och räven stod förstenad några sekunder innan den kastade och fortsatte längst järnvägen. Det är ju alltid lätt att vara efterklok men hade jag antingen varit nån minut tidigare eller senare så hade jag stått perfekt. Hade jag å andra sidan valt kombin istället för hagelsprutan så hade räven fått bita i snön!

Första gången jag provade stövarjakt efter räv och absolut inte den sista!

Tojjan testades till max och tog sig fram enormt bra!

Macke och Ozzy

 • Comments(1)//www.redfoxhunting.se/#post251

För vissa går det bra!

VakjaktPosted by Daniel W-M Tue, August 21, 2012 15:47:00

Fick just ett roligt mail.
Niclas Andersson från Ystad skriver följande:

"Så här började det: Det var den 16 Aug, alltså bockpremiär här i Skåne, jag var inbjuden till en vän på bockjakt strax utanför Tomelilla, redan 10 över 5 på morgonen sköt min passgranne en fin bock, och i samspråk med jaktledaren bestämde vi oss för att avbryta jakten 0600.

Fortfarande jaktsugen begav jag mig till en ny mark som jag just fått arrende på, där gick jag några hundra meter för att komma till en mindre skogsdunge som skulle undersökas på eventuella spår mm. När detta var klart fortsatte färden upp för en backe och när jag kom till toppen upptäckte jag ganska snabbt en räv som låg och sov ca 120m bort, inom ett par sekunder hade jag lagt mig ner, fällt ut benstöden och låtit hårkorset hitta sitt mål, pekfingret kröktes och där tog resan slut för räv nr 1.

I samma ögonblick som räven träffades av en Berger 95grs VLD hunting kula i .243 win, reste sig räv nr 2, omedelbart sändes även denna till de sälla jaktmarkerna, denna gång av en 55grs Sierra blitzking, när då även räv nr 3 reser sig bara någon meter från de andra tror jag knappt mina ögon, men det går för den sakens skull inte direkt sakta att peta in nästa 55grs blitzking, i samma sekund som kulan når sitt mål tar även räv nr 3:s resa slut.

Efter detta infinner sig en nästan euforisk känsla, tänk så många rådjurs kid, har ungar, fältfågel kycklingar mm. som just blev räddade. Bössan lämnas på skjutplatsen och rävarna inhämtas, när jag återvänt till skjutplatsen vänder jag mig om och stelnar till, helt ofattbart ser jag räv nr 4 komma travande mot den plats där de andra just stupat, när jag lägger mig ner inser jag att det inte går att skjuta liggande pga. en liten knyck på backen, raskt upp sittande på baken med stöd för armbågarna framför knäna fälls även räv nr 4 så fort han stannat, även denna fälls med Sierras Blitzking 55grs, med utgångshastiget på 1120 m/s.

Anledningen att jag sköt första räven med Berger kulan är att den blir lång för att laddas i magasinet, men den skjuter fantastiskt bra på långa håll och fungerar även utmärkt på Rådjur, till skillnad från blitzkingen."

Hatten av!

 • Comments(5)//www.redfoxhunting.se/#post239

Inte bara här Edvin vinner!

BlandatPosted by Daniel W-M Tue, May 15, 2012 17:17:28
http://www.jaktjournalen.se/Hatten av! :)
 • Comments(0)//www.redfoxhunting.se/#post235

Redfox Trophy 2011/2012

TävlingPosted by Daniel W-M Tue, April 24, 2012 14:26:17

Så var rävjaktsäsongen 2011/2012 över, vilket i sin tur även betyder att Redfox Trophy är över. Slutställningen blev följande:

Roligt att prispallen innehåller skribenter!

Det viktiga är dock inte att vinna, utan att delta. Så alla får givetvis ett pris i from av en lockpipa från Nordik Predator/jaktwebben.com.

Vad jag dock behöver är den tävlandes adress. Så skicka ett mail till tavling@redfoxhunting.se med ditt för- och efternamn som rubrik och sedan din adress i mailet.

Några fina rävar från den gångna säsongen:
Bojan Zivkovic med en fin hösträv!
Roligt med ett bidrag från Norge! Simon Åsheim första räv på lock
Tommy Friebe men en räv skjuten på smygjakt!

 • Comments(4)//www.redfoxhunting.se/#post234

God Nytt Jaktår!

TävlingPosted by Daniel W-M Sun, January 01, 2012 15:28:45

Hoppas gårdagen var trevlig och att 2012 blir ett riktigt kanon år!
Filmvinnarna är dragna och vinnarna blev följande personer:

Ellinor (ellinor_s@mail.com)
Johan (johan_lundquist@bredband.net)
Martin (martin@redfoxhunting.se)
Stefan Molin (stefan@elektromek.se)
(ni får ett mail av mig inom en snar framtid!)

Grattis!

Och ni som inte har vunnit, köp filmen ändå! Bästa lockfilmen/jaktfilmen som någonsin har producerats!!

 • Comments(2)//www.redfoxhunting.se/#post205

God Jul!

BlandatPosted by Daniel W-M Fri, December 23, 2011 13:12:40

Nu var det alldeles för länge sen man skrev.
En stor anledning till min tystnad är höstens obefintliga resultat.
Körde rätt många pass där i början av aug men hade hela tiden stolpe
ut!

Från och med den 25 aug har allt fokus legat på den 1-åriga finnspetsen som
skulle jagas in. Det har lyckligtvis gått betydligt bättre!

Akroyds Lintu, inte allt för olik en räv.

Men nu är den säsongen över och nu blir det återigen att lägga fokuset
på rävjakt. Sen är det ju Jul imorgon. Och årets julklapp var visst en matkasse? Vet inte om jag håller med. Tycker att denna film skulle passa bättre:Så därför och tack vare http://www.jaktwebben.com/ så lottar vi ut 4 exemplar!
Som vanligt behöver du bara lämna en kommentar med ditt namn och en aktuell mailadress så är du med i tävlingen.

Se nu till att äta ordentligt under julen och jaga så mycket ni hinner!

God Jul!

/DWM

OBS! Tävlingen pågår fram till nyår då vinnarna dras!

 • Comments(51)//www.redfoxhunting.se/#post204

Glöm inte bort..

TävlingPosted by Daniel W-M Mon, September 05, 2011 12:59:12
Tävlingen!

 • Comments(0)//www.redfoxhunting.se/#post195

Ny Tävling!

TävlingPosted by Daniel W-M Thu, August 11, 2011 15:46:53

Hej alla rävjägare!

Tävlingar är ju alltid roliga så nu kör vi: Redfox Trophy 2011/2012!
Reglerna är enkla, personen med flest rävar på sitt samvete mellan 1 aug 2011 till 15 april 2012 vinner!

Fina priser utlovas och inte bara till vinnaren. Det kommer även att ske en utlottning bland alla anmälda rävar. Mer info om prisbordet kommer senare!

Så här går du tillväga för att delta:

Anmälan görs till: tavling@redfoxhunting.se

Ditt mail ska innehålla:
1. Rubrik med ditt namn (ska du uppdatera dig i tävlingen lägg bara till UPP-ditt namn)
2. Jaktmetod
3. Antal rävar
4. Bild/er (rapporterar du många rävar så behövs inte bild på varenda en)
5. Ej obligatoriskt, men roligt: En berättelse hur det hela gick till

Exempel:
Rubrik: Daniel Wikman Myrestam
Jaktmetod: Lock
Antal rävar: 2 st
Jaktmetod: Drevjakt
Antal rävar: 1 st
Totalt antal rävar 2011-08-11: 3 st

Tävlingen kommer att uppdateras ca 1 gång per månad.

Lycka till!

PS. Vid eventuella frågor, skriv bara en kommentar så löser vi det!

 • Comments(2)//www.redfoxhunting.se/#post187

Direkt från skogen!

BlandatPosted by Daniel W-M Tue, July 19, 2011 21:54:30
Hittade ett gryt ifjol under fågeljakten. Gick dit för ca 2 veckor sedan och satte upp en kamera. Visade sig att grytet var välbesökt, av både grävling och räv!

Blir att testa grytjakt där till hösten. Tips mottages gärna! • Comments(3)//www.redfoxhunting.se/#post183
Next »