Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

En räv trots dåligt månljus

LockjaktPosted by Peter Berglund Thu, January 07, 2010 19:36:55
Blev en räv en slump denna natt och trots det dåliga månljuset.

Kvällen började med ett pass mellan Enköping och Uppsala med Fredrik. Månljuset var så bra som det kan bli men det räckte inte, likväl körde vi ett lockpass och med facit i hand var det dumt. Vi såg ingen räv men vi har säkert dresserat någon i ljudet från en Dan Thompson PC1a... fan.

Vi känner oss trötta, klockan står på 03.00... Åker och tittar på marken i Upplands Väsby och ett par hundra meter ifrån där jag sköt en skabbräv för 2 dagar ser vi en räv som blir skrämd och springer in i skogen ungefär 150 meter från bilen. Jag stänger av bilen bakom en skogskant kliver ut och tänker " Det här blir ju bara kattskit"

Vi hade inte ens tänkt locka, vi kunde inte hålla oss. Vi sätter oss 30m från bilen utan att göra något speciellt oväsen och sitter still i 15-20 minuter och tänker att räven kanske smyger ut på åkern igen, ingenting händer så jag kör en locksession på kanske 5 sekunder med Crit'r Call standard och inom 1 minut har jag en räv på 50 meter i en sån vinkel att jag måste flytta benstöden litegrann. Det räcker för att räven ska upptäcka mig och vänder om och lunkar tillbaka.

Jag ställer benstöden tillrätta och väntar tills den ska lunka runt en höbal på 100-120 meter där får jag den i kikaren och skäller fast den. Skjuter = klart, räven ligger

Stor hanne på 6kg ungefär


  • Comments(2)//www.redfoxhunting.se/#post6