Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Första räven för ny bössan :)

VakjaktPosted by Edvin Lidén Mon, February 11, 2013 19:06:56
På torsdag kom ett efterlängtat paket till mig! Nybössan hade kommit och åteln var väl besökt av mickel så de dröjde inte länge förens sauerns första räv låg! :)

På fredagen var de inskjutning som gällde så på kvällen blev de vak! :) men inte skymten av en räv på hela natten även fast den vart ganska välbesökt dagarna innan.

Jaja bara att ta nya tag! så på lördagen vid sjutiden var jag på plats igen. Allt var lungt fram till kl12, då kom det en räv som gick ut på åteln. Den gick lugnt runt där och luktade i de olika groparna som de grävt fram. Men innan jag fick upp skjutluckan så nöjde mickel sig med de besöket och lunkade vidare.. (brukar annars ha uppe luckan men men tyckte de drog lite väl kallt från de 20 minusgraderna utanför)

Inget annat än att återigen hålla utkik över åteln o hoppas på nya chanser, och de blev det också! :) klockan ett få fick jag se en mörk skugga på andra sidan myren, öppnade försiktigt luckan och sökte räven i kikarsiktet. Då fick jag se att det inte bara var en utan två stycken! Rävarna var påväg till höger och verkade inte intresserade av åteln och for allt längre och längre bort. Men precis innan de skulle försvinna in i skogen stannade en av dom upp och sauern fick sjunga ut för första gången i skarpt läge! :) Härligt! och vilken skillnad på ''kikarsikte och kikarsikte'' säger jag bara! :P  • Comments(4)//www.redfoxhunting.se/#post263