Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Räv nr tre för vakkojan!

VakjaktPosted by Edvin Lidén Sun, January 27, 2013 11:27:47
På fredag kväll var de vakjakt som stod på schemat! Kom fram till åteln vid sjutiden, satte igång fotogenkaminen för att försöka stänga ute de 20 minusgraderna som var ute. När jag sedan satte mig till rätta var de väntan o åter väntan som gällde!

Vid 11 tiden utan att ha sett skymten av någon räv så lade jag mig ner för att vila i två timmar.

När mobilen började vibrera under kudden kl 1 smög jag upp förväntansfullt att jag kanske skulle få se mickel på åteln, men icket! Den var lika tom som vanligt!

Satt då från kl ett till fem utan nån räv i sikte, då tog tröttheten över och jag bestämde mig för att lägga mig ner och vila i en halvtimme. Sagt och gjort lade mig ner och de dröjde inte länge förens jag drömde mig bort i rävarnas värld.

Vaknade senare av min förvåning kl 6, en halvtimme försent! Aja tänkte jag och smög återigen upp för att se om mickel var på besök! Skannade av åteln men ingen räv i sikte. :( Satte mig tillrätta och precis när jag var i full färd att öppna luckan så får jag se en räv komma trippandes ut mot åteln på ca 40 meters håll!

Räven fortsatte ut mot åteln sakta, stannade och lyssnade och gick nån meter i taget.

Jag med luckan i vänster hand vågade inte fästa den då jag vet att de kan låta lite, så tog försiktigt bössan med min lediga hand och lade den i skjutgluggen. Tog sen upp den mot axeln och lät hårkorset möta rävens bog för att sen låta skottet gå! Räven slog omkull i skottet men stack sedan som en raket in mot skogen.

Avbröt då vakpasset för att göra skottplats undersökning, de ända jag hittade var hår. Följde efter spåren vilket inte var lätt då de nu inte har snöat på flera veckor. Men en bit in i skogen så låg räv nr 26 för säsongen där! smiley Vakkojan levererar!

Vad skjuter ni med för ammunition ? Rävarna från åteln har jag skjutit med 22mag, men ska köpa lite bättre skott till 308an när jag får den, har funderat på Hornady v-max 110 grains, eller är det nån annan som har nått bra förslag ? smiley

  • Comments(7)//www.redfoxhunting.se/#post261