Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

NR 10 för säsongen!

VakjaktPosted by Martin Hermansson Thu, January 17, 2013 13:20:36

Efter att spenderat 2 timmar i snöfallet vid en åtel utan koja så tog bekvämligheten över och jag bytte till min väl injagade vakkoja, där har varit bra aktivitet och senast så hade de släpat iväg en hel Råget som hade kommit i vägen för en bil och fått en plats hos min åtel.

Väl på plats så börjar Gasolen värma upp och det känns ganska gott att få kommit under tak ,med en kopp kaffe så skulle man må riktigt gott, men kaffetermosen glömdes naturligtvis i bilen smiley

ca:22:30 så sneglar jag ut åt höger och får se en ny skugga på ängen ,den står utanför skjutfältet så jag kan bara titta när den drar iväg ytterligare åt höger och försvinner med riktning så att den troligen kommer runda kojan för att kontrollera omgivningen.

Där rök den chansen! de gånger jag har sett spår från räv bakom kojan så har de inte kommit fram till åteln efteråt , säkert känner de mig i vinden då.

Denna gången är undantaget som bekräftar regeln för ca:20minuter senare kommer den fram på vänster sida av gluggen men den verkar inte få ro att gå fram i skjutfältet utan sätter sig säkert och tittar och lyssnar i 5min medan avståndet till mig är ca:10m, En riktig nagelbitare!

Att försöka hålla andan i 5min är inte tillrådligt så syretillförseln blir tillgodosedd men annars rör jag inte en fena.

Plötsligt blir den skrämd av en förbipasserande bil och gör en rusning rakt över åteln och in i skogen.

Efter att ha mjukat upp kroppen som fått agera staty en stund så ser jag att något rör sig i bland träden för att sedan slinka ut i riktning mot åteln, denna gången så lyckas ja korna in den men det dröjer ytterligare 3 tillfällen med tillhörande skogsavvikare innan den står still så att jag kan skjuta.

23:35 så stoppar min V-max denna nervösa finpälsade rävhane som vid vägningen visade på 7,6kg det bästa var ändå att den inte visade några tecken på skabb smiley

  • Comments(7)//www.redfoxhunting.se/#post260