Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Åteljakt med grannar!

VakjaktPosted by Martin Hermansson Tue, December 11, 2012 08:51:51

I Söndags kväll så var jag och brorsan ute på en liten och tidig Lockjaktrunda, vi provade 3 pass men utan resultat.

Min plan var att fortsätta med ett Vakpass så jag körde hem brodern och klockan var 21:50 när jag smög iväg mot Åteln, när jag hade 100m kvar så ser jag en mörk skugga glida fram till isglassarna med rådjursränta den blänger åt mitt håll för att sedan göra en helomvändning och försvinna in bland träden, hållet var 150m och jag stod alltför nära ett närbeläget hus så det var aldrig läge för skott.

Sittningen blev kort för jag kunde inte få ett gott Vaklugn efter den snopna starten så passet avbröts kl 23:00 utan att någon räv visat sig på nytt.

Igår kväll ville jag inte göra samma misstag så kl 20:00 gjorde jag åtelrunda med kamintändning på min andra åtel (en liten procedur för att vänja rävarna vid att folk rör sig i skogen). Sedan gick jag och satte mig!

Kl 22:00 var jag seg som tuggummi men ingen räv hade visat sig men den mest intressanta tiden var nu så jag skärpte till mig och höll mig så stilla jag kunde.

ca:kl 23:00 så ser jag en skugga i skogsbrynet men den vågar sig inte fram för att grannhuset har en stor lampa som lyser upp delar av ängen/åteln. Lite senare så har nyfikenheten tagit överhanden och en skugga börjar närma sig mina Isglassar och resterna från middagen (Kotlettben) plötsligt frigör sig ytterligare en skugga och nu är det två rävar på ingång :) Det börjar bli riktigt intressant.

Plötsligt stannar båda rävarna till och i min handkikare ser jag att det är en markant storleks skillnad på dem, en av dem ser dessutom inte riktigt kry ut :( ,rävarna vänder och rusar in bland träden i samma ögonblick som jag hör grannhusets ägarinna ropa på sina hundar som är på kvällens kissrunda i trädgården och sedan släcks lampan och allt blir tyst.

23:35 pulsen har börjat återgå till normalt och jag andas kontrollerat igen ;) men det blir det ändring på för ut kommer en ensam skugga med siktet inställt på åteln och när jag väl fått bytt handkikaren mot Sakon så låter jag en V-max göra lidandet kortare för denna lite luggslitna Skabbis!

Var den andra och kanske tredje räven blev av vet jag inte men när klockan började närma sig 00:45 så kröp jag ner under täcket och försökte sova ikapp några trötta timmar.

  • Comments(2)//www.redfoxhunting.se/#post252