Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Månen hjälper till!!

VakjaktPosted by Martin Hermansson Thu, November 22, 2012 21:56:09
Ikväll trillade Säsongens första Vakräv!

Jag bänkade mig klockan 18:25 efter att ha kontaminerat åteln med riktigt härsket grisspäck :\ kanske inte min favoritlukt.

Efter att ha dragit igång Radio Bohuslän i lurarna så kollade jag läget...

Svart! överallt Svart! jag tänkte att mörkerseendet behövde acklimatisera sig så det var bara att vänta en stund.

Åteln ligger helt nära en väg och bakom mig finns en Hästgård, dessa gav sporadiskt ljus över ängen/leråkern som åteln är belägen på så det kändes värt tiden att sitta en stund.

Klockan 19:00 ungefär så händer något ändå , för molnen glider isär och den nära halvfulla månen lyser upp hela ängen :) vattenpölarna i kreaturens upptrampade spår börjar lysa som snöfläckar och det är plötsligt riktigt bra sikt.

Lätt otippat efter förutsättningarna!!

19:45 så ser jag en ljus fläck på ängen ? Skumt? det brukar ju vara en mörk skugga!! men ändå , räven är på åteln och efter noggrann kontroll i kikarsiktet så låter jag en V-max fara iväg.

Inte en rörelse ser man på åteln?? räven hittar jag dock efter att ha finkammat skottplatsen i kikarsiktet under några svettiga sekunder.

Den ljusa skuggan blev näst intill svart när den ramlade ihop.

Mer än nöjd så sitter jag inte någon längre stund utan plockar ihop och hämtar denna finpälsade Rävtik på åteln , vid vägningen hemma så balanserar vågen på 6,8kg.

Jag stannar naturligtvis till hemma hos föräldrarna för det obligatoriska skryt snacket om den fina räven och när jag ska gå hem så rymmer deras Drever utan att blinka med ett jaktäventyr i tankarna,, men han blir lätt tillbakastyrd med hjälp av ett rödpälsat koppel. Kan undra om det blir rävdrev vid släppet i helgen ;)....

  • Comments(8)//www.redfoxhunting.se/#post250