Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Lockräv!

LockjaktPosted by Edvin Lidén Sun, November 11, 2012 11:19:40
På fredag morgon var jag ledig från skolan, och det stod ju ganska klart vad man skulle ägna dagen åt! jakt såklart! smiley

Klockan ringde vid sextiden och de var lockpiporna som skulle få gå varma! När jag fixat iårdning grejerna och de så smått börjat ljusna begav jag mig ut i den klara minugradia morgonen!

Kollade vindriktningen och bestämde pass, denna gång blev de pass intill en väg, med en potatisodling i bakkant och en gammal träda framåt med ett fint berg några hundra tal meter bortåt som rävarna ibland brukar vistas i.

Satte mig tillrätta och började locka så smått med fågelskriks pipan Twisted Sycko, upprepade samma mening ett par svängar och efter ca 5-10 min ser jag en räv komma travandes rakt emot mig ut på trädan!

Tar upp bössan mot axeln, räven stannar för ett ögonblick men fortsätter sen ca fem meter, stannar med blicken rätt emot mig på 60m och där blev de stopp! En fin rävtik blev det! smiley

Var även ut och lockade på kvällen men ingen räv visade sig, bara att ta nya tag! :)

Har också en åtel i byn som jag snarar runt och de verkar gå räv rätt så flitigt där! Nästan så att man blir tårögd som rävjägare av glädje när de ger resultat! :')

Här har ni en bild 30 m från åteln när fösta snön kom :)

Blir nog troligtvis att köpa sig en blaser nån gång i vinter! Någon som har förlag på kikarsikten som är bra och prisvärda? Ska ju kunna vaka räv och så på natten med den också! Och vilken kaliber föredrar ni ? :)

  • Comments(9)//www.redfoxhunting.se/#post249