Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Ny åtel

VakjaktPosted by Jerker Ljungberg Mon, October 08, 2012 21:07:52
Hej nu är det ett tag sen man var inne å skrev något. Har iaf fått 5 rävar till på samvetet men inte haft tid att skriva något pga jobb å annat. Iaf så har jag flyttat oxå under sista veckorna. Fick iaf jakträtt på räv och grävling här så ja tänkte skriva om en märklig räv ja haft här.

Innan jag flyttade hit så ringde ja en kompis som jagar på marken å fråga om han kunde fixa jakträtt åt mig på räv å grävling. Det var ju inga problem :) Har ett litet gärde här utanför stugan som grannen slådde innan ja flyttade in så ja tänkte det var perfekt för muslock en kväll i mitten av september så jag åkte dit och la mig på gräsmattan å lockade lite. Då kommer en av katterna jag skulle få avliva när ja skulle flytta in så jag knäpper den på ca 20 meters håll med 222an milforce varmint och den vickar inte ens i svansen. Lockar en stund till och efter ca 5 min så ser ja en väldigt mörk räv längst bort på gärdet ca 150 meter bort. Lägger upp 222an och låter skottet gå men räven springer vidare :( (ett fel på kikaren gjorde detta fick jag se senare)

Ny kikare och några veckor senare så skulle jag iväg och avliva en tacka som var dålig och det var ju en bra åtel tänkte jag och tog den med hem. 2 dagar efter jag lagt den på åteln så får ja se den mörka räven igen så ja tar 222an och går upp på övervåningen och öppnar fönstret, PANG så ligger den mycket mörka å fina räven där. Detta var min 4e för säsongen den 5e skjöt jag 2 dagar efter på samma åtel och båda 2 skjöt jag mitt på dagen.  • Comments(4)//www.redfoxhunting.se/#post241