Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Tre rävar på tre dagar!

LockjaktPosted by Edvin Lidén Mon, March 05, 2012 16:13:14
På fredag vid 11 tiden stannade tåget vid Skövdes central. Jag hade lämnat de snörika skogarna kring Kalix för att jaga räv en vecka i trakterna kring Lidköping och Mariestad.

Och en bra start kan man ju inte annat än kalla det! Tre rävar på tre dagar tycker jag i alla fall är väldigt bra! Började med ett lock pass på fredagskvällen. Efter ca 2 minuters lockande med Verminator Twisted Syco i gles gran-gammelskog så fick jag se skymten av en räv springandes rakt i min riktning på ca 50 m. Tog upp bössan och var beredd, när den passerat ett litet krön mellan mig och den så stanna den på ca 35 m. Pang och den blev liggandes orörlig. En fin rävtik!

Senare på kvällen tog jag ett till lockpass, lyckades locka in två stycken samtidigt efter ca 2-3 minuter. Men lyckades fibbla bort dem smiley

På lördag kväll bestämde jag mig för att ta revansch med de två rävarna jag råkades fibbla bort! Och efter tre min kom det en fin rävtik och ställde upp sig på ca 50 m, inlockad med Twisted Syco!

På söndagen var det stövarjakt som gällde! Jag smög in på ett stort och fint gryt ifall räven ville gå under, och det dröjde inte länge förens det var upptag! Efter ca 40 min kom det en räv smygandes, sakta, sakta. När den till slut efter det som kändes som en evighets väntan var inom 30 m lät jag skottet. Den föll ihop platt men började kasta lite med huvudet, så jag la till en smäll till för att vara på den säkra sidan! En riktigt fin hanne på ca 9+. Väldigt stor om man jämför med rävarna hemma! Räv nr 30 för säsongen!

För att se ett klipp från ''Revansch räven'' klicka på länken nedan.

  • Comments(7)//www.redfoxhunting.se/#post232