Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

En bom å en träff

LockjaktPosted by Jerker Ljungberg Thu, February 16, 2012 18:57:38
Åkte till Arvika för att locka vid tippen idag på eftermiddan. Åkte ut kl 16 å satte oss vid en gammal tröska å lockade men det kom ingen räv. Blev lite fundersam på om det skulle komma nån överhuvu taget för det gick ett skidspår lite längre bort på gärdet. 2 hästar med ryttare var det med ute på gärdet men ja tänkte att om räven är i närheten här så är den nog van att det är folk i rörelse hela dagen lång.

Gick ner ca 200 meter ner på gärdet å skulle locka där men innan vi var framme på den tänkta platsen så skrämmer vi en räv som sticker fort som f-n. Sätter mig i kanten på ett dike å börjar locka med muspip sen Klaus Dremmels å sen harskrik men inget händer.

Tar fram muspipen igen å nu kommer räven men inte där ja hade tänkt :( Den står ca 30 meter från mig å ja ser bara öronen på den bakom en kulle. Försöker ställa mig upp å skjuta men den sticker fort snett från mig å ja skjuter bakom :(

Åker iväg till ett annat gärde å sätter oss vid en gran å lockar när ja får se den röda efter ca 10 min den kommer i kanten på gärdet på ca 150 meter så ja lägger upp 222an å håller i bogen på den å kramar av skottet. Millforce varminten slår in i bogen å räven faller utan att röra sig det minsta :) Detta var räv nr 15 för mig under säsongen å en fin tik på ca 6,5 kg :) Skitjakt på er :) Pipan ja använde på den här räven var Red River Bandit.

  • Comments(2)//www.redfoxhunting.se/#post229