Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

3 rävar på en kväll :)

LockjaktPosted by Jerker Ljungberg Tue, February 07, 2012 11:51:26
10 onde december så kom det lite snö och månen var framme så jag tänkte ta en tur ut och locka. Åkte upp till ett gammalt torp på skogen å satte mig när klockan var 8 på kvällen. Det finns några gärden där uppe å flera gryt i området så det finns räv där uppe. Stoppade pipan i munnen å började blåsa och efter ca 10 min så får ja se räven som sitter i skogskanten ca 160 meter från mig. Lägger upp 222an och håller korset i höjd med huvudet. Kramar av skottet, som tar där det ska och räven slår ihop direkt :) en fin Tik på ca 7 kg :) slänger in räven i bilen för att åka på ett nytt pass.


Parkerar bilen kl 20,30 ca 300 meter från där jag bor å sätter mig vid gärdeskanten i rätt vind och börjar blåsa i pipan. Efter ca 8 min så får ja se en räv som kommer ute på gärdet mot mig. Gör mig iordning för skott men räven är fortfarande ca 200 meter från mig den stannar och ser orolig ut men efter några blås till i pipan så kommer den i full fart mot mig igen :) skjuter den i farten på ca 100 meter :) en fin tik på ca 7 kg.


Åker hem och ringer kompisen å talar om att jag skjutit 2 st på 2 pass och då säger han att han hört en räv gått å skrikit bakom hans hus. Sätter på mig kläderna igen och åker till honom. Klockan är nu ca 21,30 på kvällen. Går ut en bit på gärdet och börjar blåsa i pipan efter första serien så får ja se räven komma ut från skogen ca 80 meter från mig. Chit va fort det gick tänkte ja :) lägger upp bössan å siktar men när ja bara ser huvudet och halsen på räven så håller jag på huvudet. Skottet går och räven går i backen den fatta aldrig vad som hände då kulan gick genom skallen på den. Så nu är jag rätt nöjd med 3 rävar på en kväll:) sista räven var en stor hanne på ca 8kg :)  • Comments(4)//www.redfoxhunting.se/#post219