Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Rävtik med Fågelläte

LockjaktPosted by Martin Hermansson Wed, February 01, 2012 11:50:31

Igår kväll så kändes det som vinden låg fel på alla Åtlarna även om de ligger i olika vädersträck, :) Det kan vara så ibland!!

Det kändes inte aktuellt att sätta sig på någon av dem men eftersom kvällen var fin med sina -7 , halvmåne och gnistrande snötäcke så ville jag inte låta den gå till spillo.

200m ifrån en av åtlarna satte jag mig och intog snögubbestilen, när jag suttit så i 15min och uret pekar ungefär på 21:00 så fiskade jag upp Klaus Demmels Vogelklage och började locka, (hur man lockar med den pipan visar de på Ulf Lindrots nya film :)

Jag har varit osäker på pipan länge för den har inte levererat någon räv till mig tidigare, troligtvis för att jag inte gett den chansen fullt ut genom att byta pipa för tidigtsmiley

Denna gången blev det annorlunda för i skogskanten så uppfattade jag en mörk skugga och i kikarsiktet så hittade jag till slut rätt, skottet small och räven lade sig platt på marken, men!

2 sekunder senare så såg jag att skuggan rörde lite på sig så ytterligare ett skott small och det blev stilla i skogsdungen.

Vid senare undersökning så hittade jag 2 st bra träffar så något brydd blir man när man är van vid att Vmaxen alltid levererar knall och fall!!

Slutet gott i varje fall och med denna i bagaget så känns det som man har fått en nytändning på lockjakten igensmiley

Tiken väger 6,5kg  • Comments(17)//www.redfoxhunting.se/#post216