Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Räven är inte den enda skummisen i skogen

BlandatPosted by Martin Hermansson Fri, January 06, 2012 20:01:24

Tänkte berätta om min kväll och den något udda Jaktsituation som jag råkade ut för.

Döm mig inte för hårt!smiley


Efter att ha lurat ner några kråkor som skulle få ligga på åteln som jag har långt ute i skogen , så begav jag mig iväg

Jag brukar lägga dem där för att det är lite besvärligt när den töms samma dag som jag fyllt på den av en hungrig flock med just Kråkor ,nu cirklar de runt ovanför men går inte gärna ner och tömmer åteln direkt däremot så lockar cirklandet fram räven.

När jag ändå är på plats så blir det ett lockpass då smyger jag vidare till en närbelägen hage som ligger i närheten av ett gammalt skogstorp där det bor ett par stollar (sektmedlemmar! det finns några där jag bor).

Jag sätter mig så vittringen drar ut över hagen vilket gör att jag hamnar ungefär 250m från Torpet , väl tillrätta så tar jag fram Syco Twisted pipan och får till ett skapligt fågelläte som drar till sig en nyfiken Uggla som landar ca20m från mig ,det börjar skymma så jag ser den aldrig utan hör den bara ,men däremot så börjar några upphetsade röster höras från Torpet och en ficklampa lyser åt mitt håll.smiley

Det blir väl kanske inte så mycket räv på ett sådant pass så fortsättningen är väl om jag ska vara helt ärlig inte bara rävjakt utan även ett par horn som växer fram i pannan på undertecknadsmiley och det säger väl mest om mitt något sjuka sinne för humor än något annat.


När ljusshowen börjar avta så åker pipan fram igen och om det förra fågellätet var skapligt så är detta ett av mina bättre som jag lyckats åstadkomma och högljutt är det ocksåsmiley räven syns inte till men ficklampan används som en ljussabel som försöker avverka hela skogen och plötsligt så blixtrar det till vid Torpet tätt följt av en skapligt kraftig knall??? skjuter de på mig tänker jag och kryper ihop vid enebusken! så är dock inte fallet utan de försöker väl skrämma bort Hin håle med smällare så jag sätter mig tillrätta igen och när de nöjt plockar ihop sina pinaler och är på väg in så ljuder istället ett Harskrik (inte min starka sida men säkert tillräckligt för att borga för dålig sömn i natt).

När jag reser mig strax efter för att knata hem igen så är jag väl inte särskilt tyst utan låter väl som en betydligt större varelse än jag i själva verket är, Nu är det knäpptyst vid Torpet smiley


Gör detta mig till en ond människa eller kanske bara lite oseriös??

Jag ska åtminstone inte göra om det imorgon , alla behöver ju en god natts sömnsmiley

  • Comments(2)//www.redfoxhunting.se/#post207