Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Åskräv

VakjaktPosted by Martin Hermansson Sun, August 28, 2011 22:35:00

Efter en helg med (Skidd vurna) som är ett annat ord för dåligt väder i mina hemtrakter så kändes det helrätt att sätta sig på pass även om Åskmolnen hängde tunga över området.

Jag hade ett stråk av ljusare moln över mig och ett ordentligt åskväder i Väst medan det såg ut som molnen i öst skulle utmana med ännu mer blixt och dunder, stråket var mer än lovligt tunnt och ljuset blev lite förvrängt så att det ser så där blåaktigt ut , ungefär som en LED lampa men det hela blev en extra krydda på passet.

Vid 20:00 ungefär så kom räven gående på grusvägen som jag kört på väg till passet och inom lagom skjutavstånd så hade jag placerat några rester från matbordet, just där stannar räven och ger en bredsida och jag låter skottet gå.

Räven stannade inte på plats som den skulle utan gör en rusning mot skogsbrynet så att jag knappt hinner med ett andra skottsmiley vilket hade varit lika bra för det hamnade inte i närheten av räven.

Efter att ha ringt efter hund så blev jag sittande i bilen och surade ,regnet öste nu ner och grubblet vid ett eftersök kom molande.

I hällregn och åskdunder så gjorde hunden ett föredömligt men kort arbete för räven hade inte kommit långt den låg ca:50m in i skogen med ett skott som tagit något långt bak men det hade i varje fall stoppat den.

Någon bild bjuder jag inte på för vädret tillät inget fotograferande och jag vill nog inte skylta med en dålig träff heller för den delensmiley

Skit jakt på er!

  • Comments(0)//www.redfoxhunting.se/#post191