Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Pyrschräv

BlandatPosted by Janne Nissinen Sun, August 14, 2011 12:18:52

Med denna härliga fullmåne och klara väder vi har haft i helgen så har jag satsat på rävjakten heltid, dock inte med så stor framgång jag hade hoppats.

Har suttit och vakat räv på nyskördade vallar, men inte kommit åt att skjuta, räv har jag sett men inte riktigt lyckats få dom att komma närmare trots muspip mm.

Bockarna har studerats inför premiären, älg samt dovhjort har man haft inom skotthåll också, men som vanligt är det inte säsong när dom behagar att visa sig. smiley

Hur som så bestämmde jag mig för att ta en liten promenad på marken imorse och fick då syn på en räv som var på sorkjakt en ca 450-500m längre bort, det som var lite jobbigt var att jag inte hade nått skydd att smyga i utom det som låg mellan mig och den slagna vallen där räven jobbade på var en stor klövervall.

Det såg ut som att räven var klar med sitt och att den drog sig mot dikes kanten för att som vanligt försvinna ut i tomma intet, jag tänkte att det fanns en stor chans att räven skulle dyka upp på en annan nyslagen vall lite närmare mig så jag bestämde mig för att smyga över klövervallen ner mot denna och invänta räven, sagt och gjort smygandes med handkikaren i högsta hugg för att då och då titta till räven så att man inte blir upptäckt, räven förvinner ner i diket och jag tar mig en 30m till för att sätta mig ner i det daggiga blöta gröna...

Väntar i 10-15 min utan att räven dyker upp där jag hoppats, och kommer fram till att man har har säkertl blivit upptäckt och räven har dragit vidare. Går tillbaka till vägen för att gå vidare när jag ser att räven inte har lämnat den första vallen där jag upptäckte den, utan har gått i diket hela vägen tillbaka till början av vallen och går nu samma väg som den gjorde när jag upptäckte den första gången.

Nu får det bära eller brista.. Jag smyger ut på klövervallen igen och på huk så halvjoggar jag varje gång räven förvinner bakom en höbal för att sedan smyga lungt när räven är synlig, kommer så långt jag vågar ta mig, ca en 450m från där jag började och sätter mig ner och inväntar räven. Har förutsett att räven kommer gå in mot samma kant där den tidigare förvann ner i diket.. Mycket riktigt så kommer räven helt rätt efter en ca 5min och då piper jag fast den och skottet ekar över vallarna. Millforce Varmintline i 6,5x55 gör jobbet och räven faller.

Mycket spännande att försöka smyga sig på dessa djur.

PS:verkar vara nå problem med uppladdning av bild så den kommer senare.

  • Comments(2)//www.redfoxhunting.se/#post188