Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Skabbräv

VakjaktPosted by Janne Nissinen Sat, July 02, 2011 19:03:52

Vi fick lite raporter om skabbräv på en mark som Fredrik jagar på. Bonden hade slagit vallarna två dagar innan så jag och Fredrik bestämde oss för att kolla om vi kunde komma åt skabbisen, sen så var ju chansen god att kunna få syn på nån årsunge ute på vallen.

Vi satte os vid 21 tiden och första timmen gick åt att titta på rådjuren som fanns lite över allt, sedan så dök det upp en ensam get från grannmarken in på vår mark och medan jag studerade den så hördes det väldigt mycket fågel kvitter och varningsläten från samma håll som geten precis kommit, så jag förberedde mig på räv. Mycket rätt så kommer skabbräven ut i princip från samma "hål" som geten och börjar sitt födösök. jag tar upp bössan och intar skjutställning. Tänkte först låta räven komma lite närmre men eftersom hon ställde sig med fin bredsida på ca 110m så lät jag 22-250:im tala och räven föll på plats.

Såg ytterligare en liten årsunge som var på väg rätt mot mig men blev skrämd av en Bock som intye ville ha räven på sina marker. Så jag lät bli att skjuta även fast jag hade ett läge på ca 130m, men dom små är ju inte så lätta att fälla när dom redan är lite stirriga.

  • Comments(1)//www.redfoxhunting.se/#post182