Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Vakräv nr:2 på parad

VakjaktPosted by Martin Hermansson Sun, December 19, 2010 20:11:30

På byvägen hemmavid så ser jag min Mor som är ute med deras jaktidiot till hund, det är otroligt att ett ord kan få en annars gammal och trött drever till att bli fullständigt IQbefriad , säger man jakt till honom så försöker han nästan gnaga halsen av sig för att bli av med kopplet.

Denna kväll så är det lockjakt på schemat och Morsan som vantrivdes med att gå ut i skitvädret önskar mig lycka till genom att påstå att det finns fler jaktidioter i släkten och skyller det genfelet på min Far som även han gillar liknande sysslor

Efter att ha spenderat ca:4 timmar på att locka av flera olika områden efter räv, med horisontellt snöfall på grund av ganska starka vindar så tryter även min ork ,och jag smyger in och bänkar mig i min vindstilla koja för att avsluta kvällen med lite vakjakt.

Efter 45min så börjar nacken bli lite mjuk och huvudet vill inte balansera så bra högst uppe så mina förväntningar är inte stora att jag ska orka sitta särskilt länge.

Dock så piggnar man snabbt till när en skugga skymtar en bit västerut och när klockan är 00:45 så brakar jag iväg en 30-06 och räven blir på stället, denna gång bara 20m från gömslet.

En hanräv med fantastiskt fin vinterpäls.

Eftersom jag redan har en frankerad låda för 2 rävar från SVA hemma så antar jag att även denna hamnar hos dem för undersökningen av dvärgbandmask ,det känns bra att de kommer till nytta istället för att man bara kastar bort dem.

Efter att ha spenderat kvällen på mitt jobbs julbord så får jag reda på att min grabb precis har sett ytterligare en räv på åteln när han och hans Mor åkte förbi tidigare på kvällen, närmare bestämt redan vid 17tiden så åteln är tydligen fortfarande igång problemet är att jag inte ska hålla på med sådant ikväll pga Skåne Aquavit och julöl, det får bli en Wirre och tidig sänggång så kanske man kan fortsätta imorgon kväll istället..

  • Comments(1)//www.redfoxhunting.se/#post151