Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Dubblétävlingen avgjord!

TävlingPosted by Daniel W-M Fri, December 17, 2010 11:50:37
Stort grattis till Johan Svensson från Moliden som inte nöjde sig med en dubblé, utan fick sig 3 rävar under samma pass!

Johans mail:

De är så att man knappt kan tro de är sant, satt uppe och vakade på räv i helgen, natten mot lördag, d var riktigt mörkt och tyst denna kväll, jag hade sett att d var lite spår runtomkring åteln men jag visste inte att d vr så mycket räv som då jag satt och vakade 10-11/12.

Jag gick ut och satte mej i garaget vid halv 12 på fredags kvällen, frun hade somnat och jag smög mej ut. Jag gjorde i ordning geväret genom att sticka ut pipan genom fönster gluggen och täckte igen runt kikarsiktet så d inte skulle dra så kallt i gluggen, men jag hann knappt göra d så ser jag 2 rävar som kommer smygandes längst efter ett åkermark som gränsar mot ett hygge 60-70m bort, jag gör mej beredd men d lunkar vidare=( irriterad över detta och tänker för mej själv om varför jag inte sköt då d vädrade vind 60 m bort men gjort är gjort tänkte jag.

Halv 2 på natten: sitter och grubblar fortfarande om varför jag inte sköt ena räven samtidigt som jag tittar bort i mörkret i garaget, tittar tillbaka och till min stora förvåning så ser jag d 2 STORA rävarna lunka hit och lunka dit över åteln, jag fick något konstigt stillestånd, satt bara och tittade på rävarna i minst 15 sek innan jag kom på mej själv att jag sitter på vak, kikar på den ena och den andra, d är stora och fina rävar, men till slut så får jag in ett fint läge då d står intill varandra och jag trycker av, PANG!!!

1 SKOTT och 2 rävar blir liggandes, har aldrig hänt förr, (men har provat d innan heller) så nu piggnar jag till igen=)=)

Då jag sitter där vid gluggen och tänker på hur detta gick till och att d stupade på en gång då ja sköt så ser jag en liten, liten ung räv som smyger sej sakta fram till ena räven och det såg ut som om de tänkte snusa på en av rävarna då den fick en dos krut i kroppen och sprang sina 10 tal sista steg innan den också tippade.

Så d blev en trippel under min natt=)=)=) skulle kännas skönt om man kunde få skuta 4 st rävar under en och samma natt, så som gubben jag läste om i en jakttidning för några år sedan, men har man mycket flyt och spelet på sin sida så kanske, kanske, kanske man får en sådan chans i livet.

En Dan Thompson Pupp Squaller från Kronjakt.se kommer på posten inom en snar framtid!

  • Comments(3)//www.redfoxhunting.se/#post150