Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Första Vakräven....Check

VakjaktPosted by Martin Hermansson Wed, December 15, 2010 09:07:00

Igår blev det utdelning!

Vakkojan är invigd med en fin vinterräv som resultat.

Igår klockan 20:30 så tog jag bössan på ryggen och stack till skogs för att locka räv med siktet inställt på att fortsätta kvällen med lite vakjakt.

Räven var lite trög att få fram i skottläge, det första stället som jag lockade på så skällde det 2 rävar i skogen omkring mig, det verkar som den ena gick på mitt spår in till lockpasset och skällde som varning för den blev genast svarad av ytterligare en räv som skällde framför mig i skogen.

Den ville inte inte komma ut i det öppna åtminstone så jag tror de gaddar ihop sig mot mig.

När jag hade lockat på ytterligare två pass som var lite mindre rörelse på så gick jag och satte mig i min mobila vakkoja klockan var då cirka 21:45

Det var ganska kallt i kojan när jag satte mig och jag flåsade igen rutorna så att jag tillslut bara kunde se genom den öppna skjutgluggen via kikarsiktet, Så kan man ju inte ha det! så jag gjorde som man inte borde , fram med skrapan och varje gång en bil passerade så arbetade jag frenetiskt med att rensa rutans insida från frost, efter det var klart så tog det bara 5min så såg jag en snabb skugga som sprang rakt fram till åteln och stannade där , så fokus i siktet och ett skott på en perfekt bredsida och räven blev på stället ca: 3m från åteln klockan var då 22:50.

Med tanke på att äran och en lockpipa hägrar för den som skjuter dubbelt så satt jag vidare onödigt länge och på väg hem så testade jag ett lockpass till så idag är jag så trött att jag knappt ser tangenterna.

Redfoxhunting förstör min nattsömn men det är värt varje minut.

  • Comments(4)//www.redfoxhunting.se/#post149