Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Lock i månskenet

LockjaktPosted by Janne Nissinen Sat, January 09, 2010 20:08:12

29.12.2009

Tid: 20.30
Jägare: Janne Nissinen och M.Hoffman

Plats: Örsundsbro

LOCKJAKT I MÅNSKENET

Vi bestämde oss för att locka räv då det var en underbart fin kväll med nästintill fullmåne och skare.

Vi plumsade ut på åkern och jag tänkte att nu har man skrämt bort all vilt inom 1mils radie när man trampade runt i skaren.

Jag satte mig i medvind med Markus rygg mot rygg ca 80m ifrån mig, bullvanen placerades ca 35m nedanför oss. Vi satt stilla en stund och lät området lugna ner sig, sedan började Markus locka, efter ca 10min märkte jag att nu tog Markus en längre paus n vanligt och resonerade för mig själv att han måste ha räv i siktet.

Sedan började han att locka igen och efter ytterligare 3-4min så smäller det varpå Markus fortsätter att locka, vi avvaktar i ca 10min innan vi avslutar passet.

Jag tar mig till Markus och frågar vad som hänt, han berättar då att han fått två fram två rävar men den första troligtvis sett nånting då den vek av mot skogen (det var den jag tänkte att han måste ha siktat på tidigare) sedan kom räv nr två i samma spår och han kunde fälla den med sin Tikka T3 i 300WM laddad ed 11,7grams Oryx på 101m, perfekt träff i maskinrummet och räven blev kvar på plats.

När vi går fram så ser vi att det är en ungräv som är skabb angripen på ena baklåret.

Detta var en riktigt lyckad jaktkväll med underbart väder och en måne som gav mer än tillräckligt med ljus, man kunde med lätthet se flera hundra meter med god skärpa. Kylan (-19) gjorde att kaffet vi drack efter passet satt riktigt bra.

Frusen men nöjd jägare

  • Comments(0)//www.redfoxhunting.se/#post14