Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

En fin morgonräv

VakjaktPosted by Janne Nissinen Tue, November 02, 2010 12:44:12

Tog ledigt från jobbet i fredags då jag skulle hjälpa en kompis vars marker jag får jaga på. Han har köpt hus och då skulle det monteras lite kök och rörbiten föll då på mig.

Åkte ut tidigt på morgonen (ca 05,30) för att hinna ut till markerna innan det började ljusna (detta skedde ca 06.50-07.00) Satt på pass strax innan 7, satte mig vai en åkerkant där en liten väg går ner till en bro som går över ån som delar åkrarna, här passerar det mycket räv har vi ju sett med åren.

Har väl suttit så gott som still i en 40 min när jag ser till ner åt vänster, där sitter det en räv allderles vid å kanten bredid en massiv sten. Tar fram kikaren med avståndsmätaren och ser att det är en ungräv på ca 170m, ser ut som att den är på väg mot bron (har ca 125m till bron) Men så svänger räven och börjar traska rakt emot mig istället.

Bara att flytta på bössan och vänta in rätt tillfälle, har en massa träd och buskar som finns på båda sidor av den lilla vägen som finns till just vänster om mig och på just andra sidan om denna finns räven. Har två st större gluggar i växtligheten som jag vet att jag kan skjuta igenom om räven råkar passera där.

Rätt som det är dyker räven upp på 61m gåendes rakt mot mig i den mindre av gluggarna, sätter korset i mitten av bröstkorgen,klickar i snälltrycket och låter skottet gå. Tack vare ljuddämparen så ligger bössan stilla i skottet och jag ligger kvar i målet och ser räven falla ihop som ett korthus och den ligger på plats.

  • Comments(6)//www.redfoxhunting.se/#post136