Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Mera kojor!

VakjaktPosted by Daniel W-M Wed, October 27, 2010 13:44:44

Här kommer ytterligare en modell, skapad av Anders Svensson, Karlstad.

Anders egna ord:

Från grunden är den byggd på en vanlig gammal släpkärra som jag kapat främre delen av lemmarna på sidorna för att kunna bygga ut kojan i bredd med däcken i främre delen där fönstret sitter så man får mer plats för vapen, kläder osv. Sedan bara byggt en botten och stomme på av vanliga 45x95 reglar och sen slängt på skivor utanpå och målat. Sen har jag isolerat hela kojan, golv, väggar och taket.

Jag gjorde ett helt platt tak då det gick fortast för att slippa krångla med lutning på taket osv. Eftersom jag gjorde ett platt tak behöver jag få lite lutning på kojan bara så vatten kan rinna av och då tog jag ett stödhjul från biltema som man har till båtkärror och tog bort hjulet och svetsade dit en metallskiva istället för att den inte ska sjunka ner om det är mjuk mark där man ska ha kojan så kan man samtidigt bestämma hur mycket man vill att kojan ska luta. Sen på insidan i kojan ska den kläs med heltäckningsmatta på väggar och tak för att ljudisolera den ännu mera och för att slippa höra prassel av plasten.

För att få lite värme i kojan har jag en ljusfotogenvärmare som jag bara ställer på golvet bakom mig. Men något som är viktigt om man har en sån värmekälla är att man ha en väggventil då det blir gaser från fotogenet.

  • Comments(8)//www.redfoxhunting.se/#post134