Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Inte länge kvar nu!

LockjaktPosted by Daniel W-M Wed, July 28, 2010 08:06:05
Har under vintern varit i kontakt med Fredrik Lenneskog. En allroundlockande jägare som har tagit fram en egen lockpipa! Mitt exemplar damp ner i brevlådan för ett litet tag sen. Den ser, och låter onekligen oerhört fint!

Så här beskriver Fredrik pipan själv:

Jag har lockat räv och byggt pipor sedan hösten 2006 och i höstas bestämde jag mig för att göra en som uppfyller alla krav som JAG har på en lockpipa. Originalet i älghorn är en lättblåst harskriks pipa i mellanvolym klass, det är otroligt liten mängd luft som krävs för att få fram grundljudet och detta bidrar till att man kan koncentrera sig mer på att få till variation i båden tonhöjd och läte.

Då jag är helt övertygad om att denna pipa passar de flesta som vill börja eller redan lockar Räv så beslöt jag mig för att reproducera pipan, kopiorna håller samma mått som originalet och låter exakt som jag vill ha det.

Är du nyfiken på en pipa som med lite träning klarar av allt ifrån Muspip, Kaninångest, Harskrik och Fågelångest till Getens kontakt- och hetsläte på Bockpasset så hör av dig på e-post dalahunter@live.se

Pipan kostar 160:- till din dörr i Sverige.
  • Comments(3)//www.redfoxhunting.se/#post119