Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

En stövare i Jokkmokk!

DrevjaktPosted by Daniel W-M Tue, November 27, 2012 15:09:36

Har snart bott ett år i Jokkmokk och har under den tiden inte sett skymten av en stövare. Älghundar och skällande fågelhundar är det man ser. Så när Macke släppte ut sin 1,5 åriga finnstövare i fredags så var det nog många som lyfte på ögonbrynen.

Macke var less den obefintliga vintern nere vid kusten och ville komma upp och jaga i snö. Jag var inte ett dugg svårövertalad.

Vi jagade både lördag och söndag. Fick inte upp nått första dagen men hade ett kanonfint drev på söndagen där jag tyvärr hade stolpe ut. Räven kom längst järnvägen och vinklade sedan av på ett skoterspår. Samma skoterspår som jag just hade ställt mig på. Våra blickar mötes och både jag och räven stod förstenad några sekunder innan den kastade och fortsatte längst järnvägen. Det är ju alltid lätt att vara efterklok men hade jag antingen varit nån minut tidigare eller senare så hade jag stått perfekt. Hade jag å andra sidan valt kombin istället för hagelsprutan så hade räven fått bita i snön!

Första gången jag provade stövarjakt efter räv och absolut inte den sista!

Tojjan testades till max och tog sig fram enormt bra!

Macke och Ozzy

  • Comments(1)//www.redfoxhunting.se/#post251

Äntligen är nollan spräckt.

DrevjaktPosted by Fredrik Nilsson Thu, November 08, 2012 12:12:34

Efter en otroligt trög start på säsongen blev det en räv tillslut.

Har suttit ute en del, men haft väldigt lite observationer mot tidigare år.

Jag ock en kompis tog lite ledigt från förmiddagen under älgjaktsveckan och åkte för att driva av lite småmarker. Det resulterade i en tik på 7kg. som jag sköt vid en skogsbilväg när hon kom farande.

  • Comments(2)//www.redfoxhunting.se/#post247

Soptippen

DrevjaktPosted by Jerker Ljungberg Sun, February 12, 2012 21:40:55
Var ju på soptippen i Arvika igår för klappjakt på räv.

Samling kl 8 på morgonen och vem var på plats först om inte jag :)

det kom faktiskt ganska många på samlingen så ja räknade till 16 st

och det är ganska bra på en klappjakt häromkring.


Åkte ut till första

drevet och ställde mig som passare nr 2 och hoppades på att få räv inom skotthåll.

Drevet startade och efter någon minut så hörs första skottet och ett till och ett till.


Nu måste väl den första ligga? Det går någon minut till så får ja se en räv som är på väg mot mig men vänder :( och passgrannen skjuter 2 skott och räven hoppar å far så hans granne skjuter 2 till och ytterligera 2 skott så ligger räven. Skvätter av att det smäller ett skott till vänster om mig oxå och där stöp räv nr 2. Drevet

kommer fram och jag går bort till höger och tittar på den räven som stöp där och då smäller det igen, ett dö skott. Det small sammanlagt 7 skott på denna räv innan den gick till de sälla markerna. Pratade med drevkarlarna och dom hade skrämt 3 rävar som gick bakåt i drevet och sen hade det gått en räv igenom drevet. Första skotten jag hörde var bom och de 2 rävarna vi fick var skabb rävar.


Drev nr 2 så får ja ett pass intill en gärdes kant och hinner inte stå så länge innan första räven kommer ute i det öppna men på ca 150 meter :( Eftersom inte drevet startat än så tar ja fram Klaus Dremmels Vogelklage och börjar locka men utan resultat. Drevet drar igång och ytterligare en räv kommer på gärdet i samma spår som den första. Det visar sig att skyttarna inte räckte till så rävarna gick ut på ett gärde på andra sidan :( Ytterligare 1 räv hade gått ut fick ja höra av drevkarlarna när dom kom fram. Ja ja det var den dagen det men det kommer nya chanser :)


Fick ett tele nr till en av gubbarna så ja ska åka dit och locka någon kväll :) Med så mycket räv i området så får ja nog ta med mycket ammo :)


Skit jakt på er :)

  • Comments(3)//www.redfoxhunting.se/#post227

Klappjakt

DrevjaktPosted by Jerker Ljungberg Wed, February 08, 2012 18:50:55
Var iväg till Arvika ifjol på klappjakt på räv vid soptippen där.

Det brukar skjutas en del räv första gånen dom brukar jaga så

förväntningarna var stora på att det skulle smälla lite :)

Fick sitta som bakpassare så jag följde med drivarna ut och när vi kommit en bit ner så ser ja 5 st rävar ute på åkern.


Går en bit till och sätter mig vid en stor asp

i kanten på gärdet. Ser ytterligare 2 rävar när ja kommit fram till aspen.

Drivarna skrämmer 3 av dem som går åt fel håll men vad gör det när det kryllar av räv i såten :) Ser en räv som vill slinka ut mellan mig och skyttelinjen som är ca 500 meter bort men som vinklar i ett skoter spår som kommer framför mig.


Sitter dyr still å bara väntar å hoppas på att räven ska följa spåret.

Räven försvinner i en del svackor men stadigt på kurs mot mig så det är bara att vänta. Ser drevkararna stå å titta mot mig så de ser nog räven de me.


Nu är räven ca 50 meter från mig och försvinner ner i ett dike

så ja lyfter bössan och bara väntar. Den kommer upp igen och kommer i skoterspåret nu ca 20 meter från mig och jag släpper första skottet och ett skott till, den ligger stilla :) drevet startar strax därefter. Fick 4 rävar i första drevet och drevkarlarna skjöt bom på 3 st i drevet.


Nu ska jag dit och jaga på lördag så förväntningarna är stora på

att få skjuta nån räv till :)

  • Comments(2)//www.redfoxhunting.se/#post225

Effektivt

DrevjaktPosted by Fredrik Nilsson Fri, January 08, 2010 13:30:49

Hej på er alla :)

När det gäller drevjakt är detta en synnerligen effektiv jaktform för räv, men den erbjuder inte på låååååånga vägar samma spänning som lockjakten. Det krävs dessutom helt andra förberedelser och en stor uppslutning för att den ska bli bra.

  • Comments(0)//www.redfoxhunting.se/#post9