Redfoxhunting.se

Redfoxhunting.se

Premiär som avslutning

LockjaktPosted by Martin Hermansson Thu, March 14, 2013 20:24:39
Efter att arbetet var slut för dagen så kändes vädret som gjort för att leta efter solande rävar på bergstopparna.

Först hemma så hade jag 2 knattar som en effektiv rävjaktsbroms men den ena ville till kusinen och röja så hälften vunnet smiley

Med Sambon på shoppingtur så återstod att ta med sig den snart 8 åriga dottern till rävskogen, lite motvilja lyckades pratas bort och sedan var det en del dividerande om klädernas lämplighet , grälla färger gör sig inte om lockpipan kommer fram så en väst som räcker till knäna från mina egna jaktställ fick bli överdrag.

Efter 10m i skogen så märker jag att hon är lite snuvig och sedan är nog halsen lite kittlig och skorna verkar vara av modellen som riverdance använder smiley

Det lär nog inte bli någon ansmygning som låter en trött räv sova men vi fortsätter ändå och allt till trots så står vi snart öga mot öga med en älgko och hennes två kalvar, de står på 60m avstånd intill en tall och jag försöker förgäves visa var de är ända till de får nog av vårat pekande och ger sig av och då visar sig för dottern också.

Vi smyger vidare ett par hundra meter och hör plötsligt hur en hare skriker högljutt något hundratal meter österut ,den lilla damen ser förskräckt ut och menar att det nog är ganska synd om den där haren.

Själv ser jag ett fint tillfälle att kanske genskjuta räven med haren på väg mot ett hygge så jag tassar iväg med en snörvlande kraxande och ideligen viskande liten dam i hälarna, väl framme så sätter vi oss och jag försöker på nytt förgäves peka ut ett rådjur på andra sidan hygget, det står med spegeln mot oss 100m bort och vi är upptäckta men det gör ju inget så länge räven fortfarande kan komma.

En liten stund senare så plockar jag fram Twisted sycon som var den enda pipa som jag fick med mig på väg ut idag, efter första trudelutten så ber jag dottern om hon kan hålla uppsikt bakåt medan jag kollar av hygget ,efter andra trudelutten så väser hon ut frågan om rävarna är farliga smiley jag har visst inte varit så utbildande som jag trott även om hon kan se skillnad på de flesta sorters spillning man finner i skogen, nåväl!

3 trudelutten och en räv rinner över hygget på 50m håll , jag viskar att det är dags att hålla för öronen och strax efter sätter den sig och tittar på oss så Rugern 1:an får tillfälle att slunga iväg en 30-06 som expiderar 12 räven för säsongen, och då också säsongens enda lockräv och dotterns första vilt på en smäll.

Det har varit en bra säsong i rävskogen men nu är det dags att dra en läsklapp genom pipan och stänga skåpet ett tag, men kanske får dörren stå på glänt för uppehållet är ju inte så långt och övningsskjuta ska man ju smiley • Comments(0)//www.redfoxhunting.se/#post265

Första och största lockräven för i år

LockjaktPosted by Fredrik Nilsson Tue, December 18, 2012 21:16:01
Var ut och lockade räv ikväll. Efter ett par minuter kom den här ut och satte sig för att titta på bulvanen som satt 50m. framför mig. Räven kom rakt från vänster så jag fick tillfälle att vinkla om benstöden när den iaktog bulvanen. Så fort den reste sig och tog 2 steg fram stannade den och jag kunde skjuta den på ca: 160m. Hornady v-max 110grains i 308w.

En hanräv på 8,5kg.

Jag använde mig av Dan thompsons Pc3 och mojjo critter-bulvanen ikväll.

 • Comments(2)//www.redfoxhunting.se/#post256

Trevligt mail!

LockjaktPosted by Daniel W-M Thu, December 13, 2012 15:14:48

Ni kommer säkert ihåg Niclas Andersson som stod för konsstycket att panga 4 rävar på samma pass. Belöningen för denna bedrift blev en lockpipa. Fick nu detta mail:

”Hej Daniel!

Idag spräckte jag nollan med den lilla behändiga lockpipan som jag fick av dig för insatsen med de fyra rävarna!

Jag var på plats i god tid innan det började ljusna, syftet var att försöka fälla en dovhjort, just som det blev tillräckligt ljust för att se något med kikaren upptäckte jag 3 hjortar varav 2 kapitala helskovlar, enda problemet var att de betade ca 30m in på grannens mark, efter nästan en timmes väntan kände jag att nu måste något göras: så jag började att locka med pipan för att se om någon räv var hemma i sälg buskaget mellan mig och hjortarna.
Eftersom även hjort djuren ibland kan visa intresse för konstiga ljud kände jag att jag inte hade något att förlora, så jag lockade några strofer men ingen räv kom, men hjortarna började närma sig och nu gick dom precis på andra sidan gränsen, och den följde dom 400m innan de sedan vek av, då kom man osökt att tänka på uttrycket inte sälja skinnet förrän björnen är skjuten!!!

Där stod jag nu något besviken och såg hjortarna försvinna, så fick jag ide´n att testa locka igen, denna gång mot en tät ca 200m lång häck. Efter ca 20 sek lockande såg jag ett par välbekanta öron sticka upp, kollade i siktet, jodå visst var det en räv, lockade lite till och då kom den springande som en galning emot mig, när den hade ca 100m kvar skällde jag fast den, sedan fick min nya Remington 700 Sendero i 7mm rem mag med 168grs berger vld hunting kula göra sitt jobb. Resultatet var en stor fin hanräv som jag lämnat iväg för att fixa till skinnet.

Med Vänlig Hälsning

Niclas Andersson”

Nr 27 för Niclas i år. Bara att lyfta på hatten!

 • Comments(2)//www.redfoxhunting.se/#post253

Lockräv!

LockjaktPosted by Edvin Lidén Sun, November 11, 2012 11:19:40
På fredag morgon var jag ledig från skolan, och det stod ju ganska klart vad man skulle ägna dagen åt! jakt såklart! smiley

Klockan ringde vid sextiden och de var lockpiporna som skulle få gå varma! När jag fixat iårdning grejerna och de så smått börjat ljusna begav jag mig ut i den klara minugradia morgonen!

Kollade vindriktningen och bestämde pass, denna gång blev de pass intill en väg, med en potatisodling i bakkant och en gammal träda framåt med ett fint berg några hundra tal meter bortåt som rävarna ibland brukar vistas i.

Satte mig tillrätta och började locka så smått med fågelskriks pipan Twisted Sycko, upprepade samma mening ett par svängar och efter ca 5-10 min ser jag en räv komma travandes rakt emot mig ut på trädan!

Tar upp bössan mot axeln, räven stannar för ett ögonblick men fortsätter sen ca fem meter, stannar med blicken rätt emot mig på 60m och där blev de stopp! En fin rävtik blev det! smiley

Var även ut och lockade på kvällen men ingen räv visade sig, bara att ta nya tag! :)

Har också en åtel i byn som jag snarar runt och de verkar gå räv rätt så flitigt där! Nästan så att man blir tårögd som rävjägare av glädje när de ger resultat! :')

Här har ni en bild 30 m från åteln när fösta snön kom :)

Blir nog troligtvis att köpa sig en blaser nån gång i vinter! Någon som har förlag på kikarsikten som är bra och prisvärda? Ska ju kunna vaka räv och så på natten med den också! Och vilken kaliber föredrar ni ? :)

 • Comments(9)//www.redfoxhunting.se/#post249

1 av 2

LockjaktPosted by Jerker Ljungberg Thu, October 18, 2012 21:51:44
Gick ut den 5e augusti till ett gärde som dom hade slått ett en vecka tidigare. Trodde inte det skulle va någon räv i närheten men ja tänkte pröva iaf med lite muspip.

Satte mig i kanten av gärdet och började locka och det kommer en räv ca 150 meter bort men den försvinner lika fort som den kom ut på gärdet. Sitter lite lågt så ja ser inte i svackan där räven försvann. Fortsätter locka men räven kommer inte :(

Ställer mig upp för att se i svackan men jag ser ingen räv. Smyger fram till några rundbalar och fortsätter locka och då kommer det 2 rävar i följe rakt mot mig.

Siktar på den första och låter skottet gå men precis när ja skjuter så kastar den så det blir bom :( Då kastar den åt vänster in i det höga gräset och den andra räven kastar åt höger ut på gärdet så ja svingar förbi den och låter skottet gå. Den rullar ett par varv men blir liggandes :) GÔTT tänkte ja iaf en mindre :)

(Lite dålig bild) • Comments(1)//www.redfoxhunting.se/#post243

5 meter

LockjaktPosted by Jerker Ljungberg Thu, October 11, 2012 20:15:34
Gick ut den 1 augusti å satte mig borta vid grannen å lockade med muspip. Det dröjde inte länge förrän jag fick se en räv på ca 300 meter.

Ökade tempot på lockningen så det skrek i pipan då kommer räven i full fart mot mig men eftersom gärdet räven sprang på var slaget och gärdet breve inte var det så såg ja inte räven. Fortsatte att locka och får höra när den kommer i det höga gräset mot mig. Får se den när den kommer upp på vägen ca 12 meter från mig och följer vägkanten, jag sitter 2 meter från vägen och när den är rakt framför mig så låter jag skottet gå och den blir liggandes, stegar 5 steg fram till den :) en tik blev den första för säsongen 2012 :) • Comments(3)//www.redfoxhunting.se/#post242

Räv in på 11 meter!

LockjaktPosted by Edvin Lidén Fri, August 24, 2012 12:18:09
De hela började med att jag att jag var ute och passade bock. Bocken hade visat sig vid ett par tillfällen men dock utom skotthåll, klockan tickade och det blev mörkare och mörkare för varje minut som gick så ja bestämde mig för att göra ett ansmygnings försök på bocken som stod ca 250 m bort.

Ålandes i lera och bitvis vattenpölar for det genom huvudet på mig ''är det verkligen värt att skita ner sig fullständigt för en bock'' ? Svaret blev ja eftersom han gäckat mig sedan premiären, så någonting var man tvungen att försöka.

Så jag fortsatte att åla mig fram. När jag nästan var framme där jag eventuellt tänkt att skjuta ifrån ser jag han sakta glida in mot skogskanten, för att sedan stanna upp och gnida in huvudet mot en gran och sedan försvinna för kvällen. Jäklar hade jag bara hunnit tio meter till hade jag haft fritt skottfält och bocken hade fått en tuff utmaning!

Med kanske en halvtimme kvar av skottljuset gick jag tillbaka till tornet, satte mig och tog fram Twisted Syco pipan. Blåste två omgångar och efter kanske 20-30 sekunder kom en räv farandes från skogen som skjuten ur en kanon rätt emot mig! När den var på dryga 40 meter ropade jag till två gånger men den bara fortsatte i full fart rätt inpå!

När han var på 11 meter stannade han och stirrade på mig som om han funderade vad han verkligen gett sig in på, då var jag inte sen att krama avtryckarn och årets första lockräv var fälld! smiley

 • Comments(2)//www.redfoxhunting.se/#post240

Tre rävar på tre dagar!

LockjaktPosted by Edvin Lidén Mon, March 05, 2012 16:13:14
På fredag vid 11 tiden stannade tåget vid Skövdes central. Jag hade lämnat de snörika skogarna kring Kalix för att jaga räv en vecka i trakterna kring Lidköping och Mariestad.

Och en bra start kan man ju inte annat än kalla det! Tre rävar på tre dagar tycker jag i alla fall är väldigt bra! Började med ett lock pass på fredagskvällen. Efter ca 2 minuters lockande med Verminator Twisted Syco i gles gran-gammelskog så fick jag se skymten av en räv springandes rakt i min riktning på ca 50 m. Tog upp bössan och var beredd, när den passerat ett litet krön mellan mig och den så stanna den på ca 35 m. Pang och den blev liggandes orörlig. En fin rävtik!

Senare på kvällen tog jag ett till lockpass, lyckades locka in två stycken samtidigt efter ca 2-3 minuter. Men lyckades fibbla bort dem smiley

På lördag kväll bestämde jag mig för att ta revansch med de två rävarna jag råkades fibbla bort! Och efter tre min kom det en fin rävtik och ställde upp sig på ca 50 m, inlockad med Twisted Syco!

På söndagen var det stövarjakt som gällde! Jag smög in på ett stort och fint gryt ifall räven ville gå under, och det dröjde inte länge förens det var upptag! Efter ca 40 min kom det en räv smygandes, sakta, sakta. När den till slut efter det som kändes som en evighets väntan var inom 30 m lät jag skottet. Den föll ihop platt men började kasta lite med huvudet, så jag la till en smäll till för att vara på den säkra sidan! En riktigt fin hanne på ca 9+. Väldigt stor om man jämför med rävarna hemma! Räv nr 30 för säsongen!

För att se ett klipp från ''Revansch räven'' klicka på länken nedan.

 • Comments(7)//www.redfoxhunting.se/#post232

En bom å en träff

LockjaktPosted by Jerker Ljungberg Thu, February 16, 2012 18:57:38
Åkte till Arvika för att locka vid tippen idag på eftermiddan. Åkte ut kl 16 å satte oss vid en gammal tröska å lockade men det kom ingen räv. Blev lite fundersam på om det skulle komma nån överhuvu taget för det gick ett skidspår lite längre bort på gärdet. 2 hästar med ryttare var det med ute på gärdet men ja tänkte att om räven är i närheten här så är den nog van att det är folk i rörelse hela dagen lång.

Gick ner ca 200 meter ner på gärdet å skulle locka där men innan vi var framme på den tänkta platsen så skrämmer vi en räv som sticker fort som f-n. Sätter mig i kanten på ett dike å börjar locka med muspip sen Klaus Dremmels å sen harskrik men inget händer.

Tar fram muspipen igen å nu kommer räven men inte där ja hade tänkt :( Den står ca 30 meter från mig å ja ser bara öronen på den bakom en kulle. Försöker ställa mig upp å skjuta men den sticker fort snett från mig å ja skjuter bakom :(

Åker iväg till ett annat gärde å sätter oss vid en gran å lockar när ja får se den röda efter ca 10 min den kommer i kanten på gärdet på ca 150 meter så ja lägger upp 222an å håller i bogen på den å kramar av skottet. Millforce varminten slår in i bogen å räven faller utan att röra sig det minsta :) Detta var räv nr 15 för mig under säsongen å en fin tik på ca 6,5 kg :) Skitjakt på er :) Pipan ja använde på den här räven var Red River Bandit.

 • Comments(2)//www.redfoxhunting.se/#post229

Skabbräv

LockjaktPosted by Jerker Ljungberg Tue, February 14, 2012 18:50:44
En kompis ringde en eftermidda å tala om att frun hans

hade ringt och talat om att det var en skabbräv framme vid deras hus. Eftersom

kompisen var på jobbet så undra han på om jag kunde åka dit och titta efter räven.

Satte på mig kläderna och plockade fram 222an ur skåpet och drog iväg.

När ja kommer fram så kommer frun i huset och öppnar dörren och talar om att räven varit bakom huset men att deras katt jagat iväg räven. Sa att jag ska försöka att locka på den och försöka korta dess lidande. Satte mig vid några björkar på sidan av huset och började locka med muspip. Det dröjer inte mer än högst 2 min så kommer räven och ställer sig på ca 50 meter. Får vrida mig lite åt höger och in med räven i siktet och pang så låg den :) Gick fram för att titta på den och den såg inte vacker ut,

är glad att jag kunde förkorta lidandet på den. Ringde kompisen och talade om att jag skjutit den och att han skulle köpa med diesel hem så han kunde elda upp den. • Comments(4)//www.redfoxhunting.se/#post228

Den Räven gick inte!

LockjaktPosted by Martin Hermansson Fri, February 10, 2012 21:35:15
Jag har en riktigt lurig räv på en av markerna som lämpar sig för Månskenslock!


Hittills har den lurat mig vid 3 tillfällen och den har blivit något av en extra utmaning.

Den kommer på lock , men bara fågelläten och det funkar än så länge bara med Syco tweety.

Jag kan naturligtvis inte svära på att det är samma räv men mina aningar är starka.


Vid första tillfället för ca:2 veckor sedan så smög jag mig ut på ett av favoritpassen,

det ligger mitt på ett fält och man får hålla låga ställningar för att ta sig dit och tyst ska det ske.

Väl där så finns det bara några låga buskar så det är bara att bita ihop och lägga sig på den snötäckta backen!

Några tysta minuter senare så börjar jag försiktigt vissla med Demmels Vogelklage men utan att det resulterar i räv så jag byter till PC2:an och fortsätter men får samma dystra resultat , ikväll var det tomt tänker jag men avslutar med en trudelutt på Sycon innan jag plockar ihop och travar till bilen.

På med tändningen och bilens strålkastare landar på 2 ljusprickar på buskaget som jag nyss lämnat!!

Hallå där! du är sen! :(


Andra tillfället så får jag sällskap av brodern och jag väljer ett pass där jag sitter en bit i sidled från honom.

Sycon funkade sist så nu får vi se om han lärt sig ljudet!!

Några lockserier resulterar i att brorsan som tror att räven ska komma från ena hållet får vända sig om för räven kommer bakom honom längs en grusväg.

Den upptäcker honom innan han kan få till ett säkert skott och chansen är förbi.

Denna gång kom räven från motsatt håll sett från första kontakten.


Igår tog jag en tur och vid 23:30 parkerade jag bilen på en parkering som ligger 500m från platsen som jag tänkt ut som pass, vägen dit är en skogsstig och den är täckt med frostig skare,

Efter en mödosam ansmygning sjunker jag ner i ett dike och börjar sedan vissla med alla pipor i fickan utan resultat , när bara Sycon är kvar har det gått en ganska god stund och jag tror inte längre att jag får se någon räv i detta passet men efter bara någon minuts visslande i Sycon så hör jag på min ena sida att något är på väg mot mig!

Vinden ligger lite olyckligt och det prasslar till innan jag har klar sikt att skjuta och räven har lurat mig på nyttsmiley

Lite snopen tar jag mig tillbaka mina 500m och har nu insett att detta kommer bli en kamp om jag ska lyckas lägga denna till mina andra Vinterrävar.


Den väljer hela tiden olika riktningar att komma in i passet och den väljer alltid rätt.


Rävjakt med lock är tveklöst Formel 1


Skitjakt på er alla!

 • Comments(3)//www.redfoxhunting.se/#post226

Grannar är bra att ha :)

LockjaktPosted by Jerker Ljungberg Tue, February 07, 2012 19:43:51
(20120111) Ringde till en kompis i grannjaktlaget och frågade om ja kunde få sitta på deras marker och locka. Så efter ett tag i telefonen så satte jag på mig kläderna och plockade fram 222an ur skåpet.

Reste iväg för att kolla vinden på gärdet det var tänkt jag skulle sitta på, men det blåste helt fel så efter ytterliggare ett samtal till kompisen så fick jag lov att sitta på ett annat gärde.


Gick ut vid 21,30 ungefär satte mig i en liten ö av buskar och stenar en bit ut på gärdet och började locka. det tog ca 5 min så får ja se en mörk skugga som kommer mot mig på gärdet.

Den stannar på ca 100 meter så ja försöker locka lite till men utan resultat räven sitter där den sitter. Lägger upp bössan å hittar stickhålet å låter skottet gå å den slår i backen direkt.

Går fram för att syna räven å när ja kommer fram så är det den största räven jag skjutit 9kg hanräv. Dagen efter så skulle jag ta kort på den å ser då att den har en början till skabb på svansroten. Tur att få bort en sådan innan det går för långt.

(20120112) Åker en tur med bilen för att kolla lite vind för att sitta å locka då ja kommer över grannmarken där ja får se en räv som haltar. Ringer jaktledaren å talar om att jag sett den och frågar om jag får lov att skjuta. Det var ju inga problem :) Går ur bilen men räven springer iväg till skogs så ja sätter mig jämte vägen och börjar locka med muspip.

Det tar ca 10 sek så kommer räven ut från skogen och ställer sig på en sten i skogskanten. Lägger upp bössan å låter skottet gå å den klappar ihop. Efter en kontroll så ser ja att höger framben varit av men det bildats brosk i en stor knöl där benet varit av. • Comments(0)//www.redfoxhunting.se/#post223
Next »